Продажби на Бизнес сгради в София от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Матена Естейт за Най-Доброто Инвестиционно Решение

В светлината на нарастващата инвестиционна активност в София, Матена Естейт се явява изключителен играч в сферата на продажбата на бизнес сгради. Ние се стремим да предоставим най-висококачествени и иновативни решения за нашите клиенти. Нашата компания е лидер в бранша, предлагайки обширно портфолио от бизнес сгради в ключовите райони на столицата.

Нашата Експертност в Инвестициите в Бизнес Сгради

Уникални Предложения за Инвеститори

Матена Естейт предлага уникални възможности за инвеститори, които се насочват към бизнес сгради в София. Ние сме наясно със спецификата на местния пазар и предоставяме персонализирани решения, отговарящи на индивидуалните нужди на нашите клиенти. Нашите експерти анализират тенденциите в недвижимия сектор, предлагайки ви възможността за успешно инвестиране в бизнес сгради, които ще осигурят стабилна доходност в дългосрочен план.

Качествени Обекти и Професионален Подход

Матена Естейт разполага със селекция от бизнес сгради, които отговарят на най-високите стандарти за качество. Ние сме горди, че предлагаме обекти, проектирани и строени от утвърдени архитекти и строителни компании. С нашия професионален подход гарантираме, че всеки обект от нашите оферти отговаря на изискванията за комфорт и функционалност.

Предимствата на Матена Естейт за Вашия Инвестиционен Партньор

Персонализирани Консултации и Анализ

В Матена Естейт разбираме, че всяка инвестиция изисква уникален подход. Нашите експерти предоставят персонализирани консултации и анализ, адаптирани специално към вашите цели и стратегии. Така вие получавате индивидуално решение, което максимизира вашия потенциал за успех.

Прозрачност и Честност

Ние се грижим за дългосрочните отношения с нашите клиенти, затова възприемаме прозрачен и честен подход. Всички аспекти на сделката са предоставени ясно и разбираемо, като ние ценим доверието, което ни давате.

Технологични Иновации за Оптимален Инвестиционен Резултат

Матена Естейт интегрира последните технологични иновации в нашия бизнес процес. Това включва използването на високотехнологични аналитични инструменти за прогнозиране на пазарните тенденции и определяне на най-изгодните инвестиционни възможности.

С Матена Естейт вие не само инвестирате в бизнес сгради в София, но и избирате партньорство с компания, която ви осигурява конкурентно предимство на пазара. Нашата ангажираност към качеството, професионализма и иновациите ни прави предпочитан избор сред инвеститорите.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend