Продажби на Магазини в София от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Професионализъм и Качество с Матена Естейт

Матена Естейт – Вашият Партньор за Идеалния Магазин в София

София, като икономически и търговски център, предлага разнообразие от възможности за инвестиции в магазини. В Матена Естейт ние не само предоставяме магазини за продажба, но и съчетаваме професионализъм и качество, за да осигурим нашите клиенти с идеалното търговско пространство.

Предимства на Инвестирането в Магазини с Матена Естейт

Стратегически Разположение и Видимост

Магазините, предлагани от Матена Естейт, се намират на стратегически места в София, осигурявайки ви оптимална видимост и достъпност. Това е отлична възможност за предприемачи, търсещи привлекателни места за своите търговски дейности.

Разнообразие от Помещения и Размери

Нашият портфейл включва разнообразие от магазини с различни размери и дизайн. Независимо дали търсите компактен магазин в центъра на града или по-голям търговски обект в новите квартали, Матена Естейт има подходящото решение за вас.

Защо да изберете Матена Естейт?

Експертно Знание и Професионализъм

Матена Естейт разполага с екип от експерти с дългогодишен опит в сферата на комерсиалната недвижимост. Ние ви предоставяме експертно знание и професионализъм, които ви помагат да вземете информирани решения за вашия бизнес.

Индивидуален Подход и Консултации

Разбираме, че всяка търговска дейност изисква индивидуален подход. Нашите консултанти са на разположение, за да ви предоставят персонализирани консултации, насочени към вашия успех.

С Матена Естейт вие не само инвестирате в магазин в София, но и избирате успешно и професионално сътрудничество. Нашата ангажираност към качеството, стратегическото разположение и персонализирания подход гарантират, че вашият бизнес ще процъфтява в този динамичен град.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend