Защо да закупите имот с Матена Естейт?

Гъвкавост и Удобство при Огледи

Матена Естейт предоставя бързи огледи, организирани в удобно за клиента време. Консултантите разполагат с ключове от имотите, позволявайки гъвкави и индивидуални решения за клиентите. Огледите  предоставят изчерпателна информация от самото начало.

Обширна База от Качествени Имоти

Като водеща агенция в България, Матена Естейт разполага с голяма и разнообразна база данни от качествени имотни оферти. Партньорска мрежа и внимателно проверени оферти гарантират разнообразие и качество за потенциалните купувачи.

Професионални Консултации

Брокерите в Матена Естейт предоставят пълна подкрепа от специалисти, включително пазарни и юридически консултанти. Този комбиниран подход осигурява правилно ориентиране на клиентите през целия процес на сделката, предлагайки ценни съвети.

Помощ при Банково Финансиране:

Матена Естейт предоставя съдействие при използване на банково финансиране. Това включва предоставяне на възможности за сравнение на различни оферти за ипотечен кредит и избор на най-подходящата финансова опция за клиента.

Защита на Интересите и Предупреждение за Рискове

Професионално обучените консултанти в Матена Естейт предоставят защита на интересите на клиентите. Те не само предоставят най-изгодни условия, но и предупреждават за възможни рискове и неразумни стъпки, гарантирайки така най-доброто за клиента.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

След като бъде завършен Акт 14 при ново строителство, следващият етап е Акт 15. Този документ е своеобразен печат на завършеността на сградата. В него се вписват строителят, инвеститорът, строителният предприемач, технически правоспособните лица, проектантите и други, като целта му е да установи готовността на строежа за въвеждане в експлоатация. Този акт е констативен и потвърждава, че строежът е изпълнен съгласно одобрените проекти, преди да бъде предаден на собственика.

На динамичния имотен пазар в София, изборът може да бъде предизвикателство. Важно е да сте добре информирани за процесите и актуалните тенденции. Минимизирайте риска от грешки при новото строителство, като внимателно изучите инвеститорите, строителните фирми и качеството на материалите. Прегледайте документацията и се консултирайте с професионални агенти за недвижими имоти от Матена Естейт, за да направите информиран избор.

Брокерите на Матена Естейт са истински професионалисти, които не само познават имотния пазар, но и внимателно следят всяка негова промяна. Да разбираш динамиката на търсенето и предлагането в конкретен период е техният ключов арсенал. Техните усилия са насочени към осигуряване на най-добрите условия за техните клиенти. Матена Естейт не просто предоставя брокери, а също така ценни сътрудници и незаменими съветници в целия процес. Те оперират с широка и разнообразна база данни, пълна с висококачествени имоти.

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend