Продажби на Жилищни сгради в София от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Създаването на дом, който отразява вашите уникални нужди и стил, е ключът към комфорт и благополучие. Матена Естейт ви предоставя възможността да станете собственик на жилищна сграда в София, където семейството ви може да расте и създава воспоминания.

Локация и Близост

Избор на Уют и Безопасност

Нашият подбор от жилищни сгради се намира в желаните квартали на София, където комуникацията се слива с природата. Разположението е избрано внимателно, за да ви предостави удобство и бърз достъп до всичко необходимо.

Особености на Жилищните Сгради

Стил и Разнообразие

Жилищните сгради, предоставяни от Матена Естейт, се отличават с разнообразие в дизайна и стила. От модерен минимализъм до класическа елегантност, всяка сграда предлага уникален визуален опит.

Технологични Иновации

За нас, вашият дом не е просто сграда, а инвестиция в бъдещето. Използваме технологични иновации, за да предоставим нашите жилища с умни системи и енергийно ефективни решения.

Предимства от Избора на Матена Естейт

Сигурност и Гаранции

Матена Естейт ви осигурява не само дом, но и чувство на сигурност. При нас, всяка жилищна сграда е обект на стриктни проверки и гаранции за качество.

Индивидуално Обслужване

Ние разбираме, че всеки клиент е уникален. Поради тази причина предоставяме индивидуално обслужване и персонализирани решения за всяка сделка.

Жилищните сгради в София от Матена Естейт предоставят повече от просто обитаваемо пространство – те представляват началото на нов етап в живота ви. С непрекъснато стремеж към качество и иновации, ние сме вашият партньор в създаването на дом, който отговаря на вашите изисквания.

Не се колебайте да се свържете с нас и да открием заедно идеалната жилищна сграда за вас в София.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend