Продажби на Четиристайни апартаменти в София от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Открийте Вашия Изключителен Жилищен Дом в Столицата

Матена Естейт представя най-елегантните продажби на четиристайни апартаменти в София – вашият ключ към роскош и удобство в столичната среда. Открийте идеалното жилище с нашите ексклузивни предложения.

Луксозен Дизайн и Удобство във Всяко Пространство

Разработен Стил и Изискан Дизайн

Нашите четиристайни апартаменти се отличават с луксозен дизайн и изтънчено внимание към детайла. Всеки елемент от интериора е майсторски подбран, за да подчертае елегантността на пространството.

Премиум Качество на Материалите и Удобства

Съчетавайки премиум материали с модерни удобства, нашите апартаменти са създадени за уют и функционалност. Вашето ново жилище е символ на изключителен комфорт.

Избрани Локации с Удобен Достъп

Близост до Градски Удобства и Транспорт

Матена Естейт представя продажби на четиристайни апартаменти в София с изключителни локации в близост до градски център и важни транспортни връзки. Тук ще откриете комбинация от удобство и престиж.

Зелени Паркове и Културни Атракции

Разгърнете се в зелените паркове и културни атракции в близост до вашия дом. Нашите апартаменти ви предоставят възможността да се насладите на баланса между градския и природен начин на живот.

Индивидуален Подход и Персонализирани Решения

Вашият Уникален Жилищен Стил

В Матена Естейт, се стремим към предоставяне на продажби на четиристайни апартаменти в София, които отразяват вашата индивидуалност и жилищен стил.

Професионален Екип за Вашия Комфорт

Екипът на Матена Естейт е тук, за да ви предостави професионално и индивидуално обслужване. Съсредоточени сме върху вашия комфорт и удовлетворение през целия процес на закупуване.

Матена Естейт предоставя най-елегантните продажби на четиристайни апартаменти в София. Открийте роскошното и комфортно живеене, което заслужавате.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend