Продажби на Етаж от къща в София от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

В сърцето на красивия град София, Матена Естейт ви представя неповторима възможност за придобиване на етаж от къща, обогатен с уникални характеристики и изискани удобства. Ние разбираме важността на дома като инвестиция и лично пространство, затова ви предоставяме възможността да станете собственик на елегантен и функционален етаж, който отразява вашия стил и предпочитания.

Разглеждане на Локацията

Стратегическо Разположение

За тези, които ценят удобството и бързия достъп до градски удобства, тази жилищна област е идеалното решение. Самата локация предоставя лесен достъп до обществения транспорт, училища, медицински центрове и търговски центрове, което го прави перфектното място за живеене и инвестиции.

Уникални Характеристики на Етажа

Елегантен Дизайн

Етажът от къща, предлаган от Матена Естейт, се отличава със свой стил и елегантен дизайн. Просторните стаи и внимателно подбраните материали създават атмосфера на комфорт и роскош.

Интелигентно Пространство

Мислили сме за вашия комфорт и удобство. Етажът е обзаведен с интелигентни решения за оптимизация на пространството, което прави всяка част от него функционална и практична.

Предимства от Избора на Матена Естейт

Професионален Бизнес Партньор

Матена Естейт се гордее с дългогодишен опит и професионализъм в сферата на недвижимите имоти. Ние не предлагаме просто етаж от къща, а инвестиция в вашия комфорт и бъдеще.

Персонализирано Обслужване

С нас, вие не сте просто клиент, а партньор. Нашите специалисти са тук, за да ви насърчат и съдействат в целия процес на придобиване на жилище. Вашият успех е и нашият успех.

Собствеността в София от Матена Естейт предлага не само уникален дом, но и инвестиция във вашия стабилен и комфортен живот. С дългогодишен опит и преданост към качеството, Матена Естейт е вашият ключ към уют и роскош в един от най-желаните квартали на града.

Не пропускайте възможността да станете собственик на етаж от къща в София. Свържете се с нас и нека заедно направим този изключителен дом ваш!

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend