Продажби на Мезонети в София от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Мезонети в София: Изберете Роскош и Уют с Матена Естейт

Добре дошли в света на изисканост и комфорт с Матена Естейт – вашият надежден партньор в продажбите на мезонети в София. Ние сме представители на върховното съчетание между луксозен стил и уникална функционалност, предлагайки на клиентите си не просто жилища, а истински домове.

Причини за Избор на Матена Естейт

1. Ексклузивни Мезонети

С Матена Естейт ще откриете най-изисканите и ексклузивни мезонети в София. Нашият подбор от недвижими имоти се отличава с висок стандарт на строеж и внимание към детайла. Всеки мезонет е проектиран, за да предложи уют и елегантност, които отразяват вашия изискан вкус.

2. Привилегировано Местоположение

Локацията е ключов фактор при избора на вашия дом. Нашият ангажимент е да ви предложим мезонети, разположени в привилегировани райони на София. Благодарение на стратегическото ни партньорство с водещи строителни компании, предоставяме възможност за живеене в близост до ключови обекти, инфраструктура и зелени площи.

Преимущества на Мезонетите в София

1. Простор и Комфорт

Нашите мезонети са проектирани, за да ви предоставят простор и уют. Съчетаваме внимателно разпределени зони с модерен дизайн, което създава перфектната атмосфера за вашето семейно благополучие.

2. Елегантен Интериор

Интериорът на всеки мезонет е изпълнен с елегантни детайли и висококачествени материали. От пространството за отдих до кухнята и спалнята, всеки ъгъл е внимателно проектиран, за да задоволи вашия изискан вкус.

3. Отличителен Дизайн

Мезонетите на Матена Естейт се отличават с иновативен дизайн и функционалност. Всяко жилище е уникално и предоставя персонален престил и комфорт, отразяващ вашата индивидуалност.

Как Да Закупите Мезонет с Матена Естейт

За да осигурите своя нов дом, свържете се с нашия екип от професионалисти. Ние сме тук, за да ви предоставим детайлна информация за наличните мезонети, процеса на закупуване и лесните за вас финансови опции.

Матена Естейт е вашият път към роскош и уют в София. С нас, ще откриете не просто жилище, а дом, който отразява вашия стил и стойности. Заложете на качеството и изберете най-доброто за себе си и своета семейство.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend