Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Бъкстон от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Луксозни Апартаменти, Идеални за Модерен Живот

В светлината на настоящите тенденции в жилищната индустрия, Матена Естейт представя най-изисканите апартаменти в София, които не само отговарят на стандартите за комфорт, но и надхвърлят всякакви очаквания. С нашата ексклузивна селекция от луксозни апартаменти в различни райони на София, ние сме горди да предложим перфектното жилище за модерен и рафиниран начин на живот.

Имоти в София – Изберете Сигурността и Качеството

Продажба на Жилища в Бъкстон

София, като столица с дълга история и бързо развиващ се град, предлага разнообразие от възможности за живеене. В Бъкстон, един от най-желаните квартали, Матена Естейт представя богат избор от жилища и апартаменти за продажба. Съчетавайки традиционния шарм с модерните удобства, нашите имоти в Бъкстон предлагат идеалната среда за вашия дом.

Защо Да Изберете Матена Естейт за Вашия Имот?

1. Ексклузивен Избор от Апартаменти

Възползвайки се от нашата дългогодишна експертиза в сферата на недвижимите имоти, Матена Естейт ви предоставя ексклузивен избор от апартаменти, подбрани с внимание към детайлите. Нашата цел е да задоволим изискванията на дори най-изтънчения вкус.

2. Качество и Сигурност

При нас, качеството и сигурността са от първостепенно значение. Всеки имот, предлаган от Матена Естейт, е строен с висококачествени материали и отговаря на най-високите стандарти за безопасност.

3. Професионално Обслужване и Съвети

Нашите експерти в областта на недвижимите имоти са тук, за да ви насърчават и ви съдействат в целия процес на закупуване на жилище. Специализираният ни екип гарантира, че всяка стъпка е лесна и прозрачна.

Как Да Закупите Идеалното Жилище в Бъкстон?

Закупуването на имот е сериозна стъпка, и ние разбираме колко важно е да изберете правилното жилище. В следващите редове ще ви предоставим информация и съвети, които ще ви помогнат да направите интелигентен избор при закупуването на апартамент в желания от вас Бъкстон.

1. Определете Вашия Бюджет и Изисквания

Първата стъпка при търсенето на идеалното жилище е определяне на бюджета ви и конкретните изисквания. С тази информация, нашите агенти ще ви насърчат към най-подходящите варианти.

2. Разгледайте Ексклузивните Ни Оферти

Матена Естейт ви предоставя уникална възможност да разгледате ексклузивните ни оферти онлайн. Така можете да получите предварително представяне за нашите апартаменти в Бъкстон и да изберете този, който отговаря на вашите изисквания.

3. Запишете Среща с Наш Консултант

Ако желаете по-подробна информация или да посетите жилището лично, запишете среща с наш консултант. Така ще можете да зададете въпроси и да се уверите, че изборът ви е напълно съобразен с вашите нужди.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend