Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Бели брези от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изключителни Предложения за Продажба на Апартаменти, Жилища и Имоти в Бели Брези, София

Открийте Своя Дом в Един От Най-Желаните Квартали на Столицата

Сред зеленина и спокойствие, Бели Брези в София се явява едно от най-привлекателните места за построяване на дом. В този живописен квартал Матена Естейт ви предлага изключителни възможности за закупуване на апартаменти, жилища и имоти, които не само отговарят на вашия вкус, но и преобразяват живота ви в удоволствие.

Луксозни Апартаменти в Сърцето на Природата

Изборът на Тези, Които Ценят Комфорта

Матена Естейт с гордост представя своята ексклузивна селекция от луксозни апартаменти в Бели Брези. Съчетавайки модерните удобства с прекрасни гледки към природата, нашите апартаменти са предназначени за тези, които ценят комфорта и високия стил на живот.

Защо Избираме Матена Естейт за Нашия Бъдещ Дом?

1. Експерт в Недвижимите Имоти в Бели Брези

С нашия дългогодишен опит в областта на недвижимите имоти в Бели Брези, Матена Естейт се явява вашият надежден съветник и партньор в търсенето на идеалния дом. Ние разбираме спецификата на квартала и знаем как да отговорим на вашите изисквания.

2. Широка Гама от Жилищни Възможности

Ние предлагаме разнообразие от апартаменти, жилища и имоти в Бели Брези, подходящи за всеки вкус и бюджет. Независимо дали търсите студио, семейно жилище или пък идеален парцел за строеж, ние имаме точното предложение за вас.

3. Персонализирано Обслужване и Индивидуален Подход

Нашите агенти се грижат за всеки клиент. С предоставяне на персонализирани съвети и индивидуално обслужване, Матена Естейт създава уникален опит за всеки, който търси свой нов дом.

Как да Намерите Вашия Идеален Дом с Матена Естейт?

1. Разгледайте Онлайн Нашите Обяви

С нашето удобно онлайн портфолио можете да разгледате актуалните ни предложения за апартаменти, жилища и имоти в Бели Брези. Открийте този, който отговаря на вашите предпочитания.

2. Свържете Се с Нашия Експертен Екип

За допълнителна информация и консултации, свържете се с нашия експертен екип. Ние сме тук, за да ви предоставим необходимата помощ и да отговорим на всички ваши въпроси.

3. Посетете Ни Лично в Офиса

Ако искате да разгледате жилището лично, посетете ни в офиса на адрес: София, бул. Македония 35, ет. 2. Нашите агенти ще ви преведат през целия процес на закупуване.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend