Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Борово от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Най-Привлекателните Жилищни Възможности в Борово, София от Матена Естейт

Разнообразие от Апартаменти и Имоти в Борово

Борово – Райското Място за Вашия Дом

Със своите зелени паркове, тихи улици и близост до градския център, Борово се превръща в едно от най-привлекателните квартали в София за живеене. В този уникален район Матена Естейт представя широка гама от апартаменти, жилища и имоти за продажба, отговарящи на изискванията на всеки потенциален клиент.

Луксозни Апартаменти с Удобства за Модерен Живот

Изборът на Тези, Които Ценят Качество

Матена Естейт се гордее с предоставянето на луксозни апартаменти в Борово, които не само предлагат изключителен комфорт, но и подчертават индивидуалността на всеки жилищен комплекс. Със своите съвременни удобства и привлекателен дизайн, нашите апартаменти са създадени за тези, които ценят високите стандарти на живот.

Защо Матена Естейт Е Вашият Партньор при Търсенето на Идеален Дом?

1. Експерт в Недвижимите Имоти в Борово

С нашето богато опит в сферата на недвижимите имоти в Борово, Матена Естейт е вашият надежден партньор в търсенето на идеален дом. Ние разбираме спецификата на района и знаем как да намерим най-подходящите решения за вас.

2. Широка Гама от Жилищни Възможности

С нас получавате избор. Нашата портфолио включва разнообразие от апартаменти, жилища и имоти в Борово, подходящи за различни предпочитания и бюджети. Независимо дали търсите модерно студио или просторен семеен дом, ние имаме правилното предложение за вас.

3. Професионално Обслужване и Персонализирани Съвети

Нашите брокери са тук, за да ви предоставят професионални съвети и персонализирано обслужване. Вярваме в индивидуалния подход и стремим се да осигурим, че всяка ваша нужда е внимателно удовлетворена.

Как Да Намерите Идеалното Жилище в Борово с Матена Естейт?

1. Разгледайте Онлайн Нашите Оферти

Нашите актуални предложения за апартаменти, жилища и имоти в Борово са достъпни онлайн. Разгледайте ги удобно от вашия дом и изберете тези, които ви привличат най-много.

2. Запишете Онлайн Безплатна Консултация

Ако имате въпроси или се нуждаете от допълнителна информация, запишете си онлайн безплатна консултация с един от нашите агенти. Така ще получите подробни отговори и насоки, свързани с вашия избор.

3. Посетете Ни Лично в Офиса

Ако сте готови да разгледате жилището лично, посетете ни в офиса. Нашият екип ще ви посрещне и ще ви проведе през целия процес на закупуване.

С Матена Естейт, вашият следващ дом в Борово става реалност. Не правете компромиси с качеството на живот – изберете нас като вашия партньор за покупка на апартамент, жилище или имот в този прекрасен квартал на София.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend