Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Център от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

В света на недвижимите имоти, където уникалността и стилът се срещат, Матена Естейт предоставя вълнуващи възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Център. Открийте елегантност и комфорт в сърцето на столицата с нашите ексклузивни предложения.

Центърът на Всичко

Защо да изберете Центърът?

София, Център – мястото, където се преплитат историята, културата и модерните удобства. С невероятна архитектура и богата история, Центърът предлага единствено и неповторимо преживяване.

Нашите Имоти – Ексклузивност и Уют

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт се открива разнообразие от апартаменти за продажба в Центъра на София. От стилни до традиционни апартаменти, нашите предложения отразяват богатството на възможностите.

Луксозни Жилища

Специално подбрани, нашите жилища в Центъра са съчетание от розкош и изискан дизайн. Внимателно подбрани материали и уникални интериори правят всяко жилище истинско бижу.

Ексклузивни Имоти

За тези, които търсят нещо уникално, Матена Естейт предоставя ексклузивни имоти в Центъра на София. От стилни резиденции до апартаменти с изглед към символичните обекти на града, нашите предложения са за изискани вкусове.

Защо Матена Естейт?

Професионализъм и Изграден Потребителски Опит

С години опит и множество успешни сделки, Матена Естейт съчетава професионализъм с богат опит. Ние разбираме желанията на клиентите и предоставяме персонализирано обслужване.

Индивидуален Подход

В Матена Естейт вярваме в индивидуалния подход. Всеки клиент е уникален, и затова се стремим да осигурим апартамент в Центъра на София, отговарящ на индивидуалните им изисквания.

Доверие и Прозрачност

Доверието и прозрачността са в основата на нашите ценности. С нас можете да бъдете сигурни, че всеки етап от сделката ще бъде изпълнен с професионализъм и яснота.

Свържете се с нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Яворов, свържете се с нас. Посетете нашия уебсайт или се обадете на нашия екип, готов да ви помогне.

С Матена Естейт, вашият избор за недвижими имоти в Яворов е гаранция за уникалност и качество. Открийте перфектното жилище или инвестиция и направете първия стъпки към новия си дом.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend