Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Дървеница от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Открийте Уюта на кв. Дървеница с Матена Естейт

Дървеница – Живописен Квартал с Качествени Обекти

Матена Естейт представя изключителни предложения за продажба на апартаменти, жилища и имоти в Дървеница – квартал, обичан за своята живописна природа и спокойна обстановка.

Модерни Апартаменти – Вашият Идеален Дом

Стилен Дизайн и Персонализиран Комфорт

Нашето портфолио в Дървеница включва модерни апартаменти с уникален стил и внимание към детайла. Всеки обект предоставя персонализиран комфорт и уют, който прави вашия дом уникален.

Защо Да Изберете Дървеница с Матена Естейт?

1. Природа и Удобство в Едно

С Матена Естейт, вие получавате възможността да живеете в близост до природата, без да се отказвате от удобствата на градския живот. Дървеница предоставя уникално съчетание на зеленина и инфраструктура.

2. Разнообразие от Жилища

Нашето портфолио в Дървеница включва разнообразие от жилища – от компактни апартаменти за сингъл живеене до просторни семейни домове. Изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

3. Лично Обслужване и Професионални Съвети

Екипът на Матена Естейт е тук, за да ви предостави лично обслужване и професионални съвети. Ние разбираме важността на вашия избор и ви подкрепяме през целия процес на покупка.

Как да Намерите Вашия Идеален Дом в Дървеница с Матена Естейт?

1. Разгледайте Онлайн Портфолиото Ни

Посетете нашия уебсайт и разгледайте онлайн портфолиото с актуални предложения за апартаменти, жилища и имоти в Дървеница. Вижте снимки, планове и подробни описания.

2. Свържете се с Нашия Екип за Консултация

Ако имате въпроси или се нуждаете от консултация, нашият екип от експерти е готов да ви помогне. Свържете се с нас за допълнителна информация.

3. Организирайте оглед

Запишете се за оглед и посетете желания от вас обект в Дървеница. Ние ще ви предоставим допълнителна информация и ще ви покажем вашия следващ дом.

С Матена Естейт, вашето ново жилище в Дървеница става реалност. Нека уютът и спокойствието на този квартал бъдат част от вашия всекидневен живот. Изберете нас за вашия партньор в търсенето и закупуването на апартамент, жилище или имот в този прекрасен район на София.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend