Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Дианабад от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Изискаността с Матена Естейт

В света на недвижимите имоти, където елегантността и комфортът се преплитат, Матена Естейт ви предоставя ексклузивни възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Дианабад. Открийте стил и уют в един от най-престижните квартали на столицата с нашите ексклузивни предложения.

Защо Дианабад?

Дианабад е кварталът, обграден от зеленина и архитектурни перли. С уютните паркове и стилната застроена среда, този квартал предлага на своите жители уникален баланс между градския шум и природата.

Нашите Имоти – Съвършенство във Всеки Детайл

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт се предлага разнообразие от апартаменти за продажба в Дианабад. От просторни фамилни апартаменти до стилни гарсониери, нашите предложения са изработени с внимание към всеки детайл.

Луксозни Жилища

Специално селектирани, нашите жилища в Дианабад излъчват лукс и комфорт. Модерни дизайни и висок клас материали създават пространства, които са едновременно изискани и уютни.

Имоти с Гледка

За тези, които ценят панорамни гледки и интимност, Матена Естейт предоставя имоти в Дианабад с изглед към зелените зони и градския пейзаж.

Защо Матена Естейт?

Експертност и Професионализъм

С години опит в сферата на недвижимите имоти, Матена Естейт е синоним на експертност и професионализъм. Разбираме индивидуалните нужди на нашите клиенти и предлагаме най-добрите решения.

Индивидуален Подход

Вярваме в индивидуалния подход. В Матена Естейт, всеки клиент получава персонализирано обслужване, като учтаваме техните уникални предпочитания и изисквания.

Доверие и Прозрачност

Доверието и прозрачността са в сърцето на нашия бизнес. Ние стремим се да осигурим, че всеки клиент се чувства уверен във всеки етап от сделката.

Свържете се с Нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Дианабад, посетете нашия уебсайт или се свържете директно с нашия екип. Нека ви помогнем да намерите вашия нов дом в този елегантен квартал.

С Матена Естейт, вашето търсене на идеален дом в Дианабад става несравненно лесно и приятно.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend