Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Драгалевци от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Открийте Идеалното Жилище в Драгалевци с Матена Естейт

Разнообразие от Апартаменти с Превъзходно Качество

 • Индивидуален Подход към Комфорт и Стил

Матена Естейт предлага разнообразие от апартаменти, които изпъкват с изключително качество и уникален стил. Ние разбираме, че вашият дом е отражение на вашия стил, затова предоставяме индивидуален подход към всеки един от нашите обекти.

 • Модерен Дизайн и Функционално Пространство

С апартаментите в Драгалевци, предлагани от Матена Естейт, вие не само си купувате жилище, но създавате уютен и стилен дом. Модерният дизайн и функционалното пространство ви дават възможността да се наслаждавате на комфорт и елегантност всеки ден.

 • Зелени Площи и Природни Красоти

Един от ключовите аспекти на апартаментите ни в Драгалевци е тяхната близост до зелени площи и природни красоти. Матена Естейт ви предоставя възможността да съчетаете градския живот с уникалната атмосфера на Драгалевци. Живейте в хармония с природата, без да правите компромиси с удобствата на градския живот.

Имоти, Отговарящи на Вашия Лайфстайл

Лукс и Уют, Съчетани в Едно

Нашите имоти в Драгалевци предлагат лукс и уют, съчетани в едно. От апартаменти с панорамни гледки до къщи със собствени дворове, Матена Естейт има нещо за всеки. Ние не просто предлагаме имот, но и начин на живот, който отговаря на вашите желания.

Професионални Имотни Консултации

Нашите професионални имотни консултанти са тук, за да ви предоставят цялостна информация и да ви напътстват във всеки етап от процеса на покупка. С тяхната помощ, вие сте сигурни, че вземате най-доброто решение за вашия нов дом.

Защо да изберете Матена Естейт?

Нашата мисия е да ви предложим да закупите дом, в който да създадете спомени и да усещате уюта всеки ден. С нас, вашият избор за нов дом става история, която заслужава да се разказва.

Открийте Вашия Идеален Дом в Драгалевци

Не чакайте – разгледайте нашите предложения за апартаменти, жилища и имоти в София, Драгалевци, още днес. Открийте вашия идеален дом, който заслужавате.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend