Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Дружба 1 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Имоти с Качество и Уют в Дружба 1

Разнообразие от Апартаменти

С Матена Естейт имате възможността да избирате между разнообразие от апартаменти, жилища и имоти, които отразяват вашия уникален стил и нужди. Нашата цел е да ви предложим дом, в който не просто да живеете, а да създадете спомени и изживявания.

Изискан Дизайн и Удобства за Съвременен Живот

Матена Естейт се гордее с апартаментите в Дружба 1, обединяващи съвременен дизайн и внимание към детайла. Всеки аспект на строежа е преценен с цел вашето удобство и комфорт. От просторните дневни помещения до уютните спални, всеки квадратен метър е проектиран с любов и грижа.

Изключителни Удобства за Качествен Живот

От сигурност и паркинг до зелени площи и детски площадки, всичко е тук, за да отговори на вашите очаквания. С нас, вие не просто купувате апартамент, а инвестирате във вашия комфортен и активен начин на живот.

Индивидуален Подход към Всеки Клиент

Матена Естейт разбира, че покупката на имот е важно решение. По тази причина предлагаме гъвкави финансови оферти, които да отговарят на вашия бюджет. Нашите професионални консултанти са готови да ви насърчат и предоставят подробна информация, за да направят процеса на покупка гладък и безпроблемен.

Имотни Консултации от Експерти

Нашите имотни консултанти са опитни експерти, които ще ви проведат през целия процес – от избора на апартамент до сключването на сделката. С тяхната помощ, вие сте уверени, че правите правилния избор за вашия нов дом.

Открийте Вашия Дом в Дружба 1 сега

Не се колебайте – разгледайте нашите предложения за апартаменти, жилища и имоти в София, Дружба 1 още днес. Открийте топлотата и комфорта на вашето ново жилище с Матена Естейт. С нас, вашият дом става повече от просто апартамент.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend