Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Дружба 2 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Дружба 2: Изберете Сигурност и Качество с Матена Естейт

Добре дошли в света на най-добрите недвижими имоти в София, Дружба 2! Ние, от Матена Естейт, сме вашият надежден и професионален партньор в търсенето и закупуването на идеалното жилище в столицата. Нашата компания се гордее с дългогодишен опит в сферата на недвижимите имоти и висок стандарт на обслужване.

Защо София, Дружба 2?

Удобство и Развитие

София, Дружба 2, е един от най-желаните квартали за живеене в столицата. С население, насърчаващо обединението на модерни удобства и природна красота, този район предлага уникална комбинация от удобство и развитие.

Образование и Култура

Районът се гордее със своите образователни институции и културни центрове. С непосредствен достъп до училища с висок стандарт и музеи, Дружба 2 се явява привлекателен избор за млади семейства и културни ентусиасти.

Нашите Недвижими Имоти

Разнообразие от Възможности

Независимо дали търсите студио, двустайно или тристайно жилище, ние предлагаме разнообразие от възможности, отговарящи на всеки ваши нужди и предпочитания. Нашият портфейл включва апартаменти с различни площи и разпределения, за да можем да отговорим на разнообразните изисквания на нашите клиенти.

Как Да Купите Своя Нов Дом?

Професионално Консултиране

Първият стъпки към новия ви дом започват с нашите професионални консултанти. Ние ви предоставяме индивидуално и внимателно консултиране, където ще разберете всички възможности и условия за закупуване на жилище в София, Дружба 2.

Бърз и Ефективен Процес

Матена Естейт ви осигурява бърз и ефективен процес на закупуване. От оглед и избор на апартамент до финализиране на договора, нашият екип работи внимателно, гарантирайки ви безпроблемен и безопасен опит.

Защо да изберете нас?

Доверие и Професионализъм

Ние сме екип от доверени и професионални специалисти, които ценят добрите бизнес отношения и качествено обслужване. Матена Естейт съчетава дългогодишен опит със съвременни подходи, гарантирайки ви успешна и приятна сделка.

Клиенти, Които Оценяват Качеството

Нашите клиенти са нашата най-голяма препоръка. С гордост можем да споделим, че получаваме положителни отзиви и препоръки от тези, които вече са избрали своя дом с нас.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend