Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Гео Милев от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Гео Милев: Вашият Градски Оазис с Матена Естейт

В света на недвижимите имоти, където градският живот и комфортът се срещат, Матена Естейт предоставя уникални възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Гео Милев. Открийте уюта и удобствата на градския живот с нашите ексклузивни предложения.

Гео Милев – Градска Енергия и Удобства

Защо Гео Милев?

Гео Милев е кварталът, където градският пулс се усеща на всяка улица. Съчетанието от модерни бизнес сгради, паркове и местни удобства го прави предпочитан избор за онези, които търсят динамичен градски стил.

Нашите Имоти – Съчетание на Стил и Практичност

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт се открива разнообразие от апартаменти за продажба в Гео Милев. От семейни апартаменти до модерни студиа, нашите предложения се отличават със смел дизайн и практичност.

Модерни Жилища

Специално подбрани, нашите жилища в Гео Милев предоставят комбинация от модерен стил и удобство. Интелигентно разпределени пространства и висок клас материали правят всеки дом подходящ за съвременния градски начин на живот.

Имоти с Градски Пейзаж

За тези, които ценят градската енергия и панорамните гледки, Матена Естейт предлага имоти в Гео Милев с изглед към градския пейзаж. Опитайте комбинацията от централно местоположение и градска атмосфера.

Защо Матена Естейт?

Професионализъм и Иновации

С години опит в сферата на недвижимите имоти, Матена Естейт съчетава професионализъм с иновации. Ние проследяваме последните тенденции и предлагаме интелигентни решения за нашите клиенти.

Индивидуален Подход

Вярваме в индивидуалния подход. В Матена Естейт, всеки клиент получава персонализирано обслужване, за да открие идеалния апартамент в Гео Милев.

Доверие и Прозрачност

Доверието и прозрачността са основни ценности за нас. Всичко, което правим, е с цел изграждане на успешни и дългосрочни взаимоотношения с нашите клиенти.

Свържете се с Нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Гео Милев, посетете нашия уебсайт или се свържете директно с нашия екип. Нека ви помогнем да откриете перфектния дом.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend