Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Гоце Делчев от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Намерете Вашият Идеален Дом с Матена Естейт

В света на недвижимите имоти, където модерното среща традициите, Матена Естейт предоставя ексклузивни възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Гоце Делчев. Открийте своя уютен дом в този културно-богат квартал с нашите уникални предложения.

Гоце Делчев – Кварталът на Културата и Уюта

Защо Гоце Делчев?

Гоце Делчев е кварталът, където историята на града се преплита с съвременните удобства. С улиците, наименовани на почитани личности, и културните събития, този квартал е идеален за тези, които ценят красотата на традициите.

Нашите Имоти – Съчетание на Стил и Уют

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт предоставяме разнообразие от апартаменти за продажба в Гоце Делчев. От модерни студия до класически двустайни, нашите предложения се отличават със стил и уют.

Традиционни Жилища

Специално избрани, нашите жилища в Гоце Делчев предоставят топлина и комфорт. Съчетанието от традиционни елементи и модерен дизайн прави всяко жилище уникално.

Имоти с Историческа Стойност

За тези, които търсят дом с историческа стойност, Матена Естейт предлага имоти в Гоце Делчев с богати исторически корени. Опитайте комбинацията от минало и бъдеще в своя дом.

Защо Матена Естейт?

Експертност и Професионализъм

С години опит в сферата на недвижимите имоти, Матена Естейт се отличава с експертност и професионализъм. Ние разбираме спецификата на квартала и предоставяме интелигентни решения за нашите клиенти.

Индивидуален Подход

Имаме вяра в индивидуалния подход. В Матена Естейт, всеки клиент получава персонализирано обслужване, насочено към техните уникални предпочитания.

Доверие и Прозрачност

Доверието и прозрачността са основни принципи за нас. Всичко, което правим, е насочено към създаване на успешни и доверени сделки с нашите клиенти.

Свържете се с Нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Гоце Делчев, посетете нашия уебсайт или се свържете директно с нашия екип.

С Матена Естейт, вашето търсене на идеален дом в Гоце Делчев се превръща във вълнуващо и приятно пътешествие. Открийте стил, уют и история в нашите предложения и направете първата стъпка към новия си живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend