Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Горубляне от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

В света на недвижимите имоти, търсенето на идеалния дом или инвестиция изисква надежден и опитен партньор. В Матена Естейт осигуряваме уникални възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Горубляне. Нашата мисия е да предоставим на клиентите най-доброто в имотния свят, като осигурим качествени и персонализирани решения.

Стратегическо Разположение в Горубляне

Защо Горубляне?

Горубляне се превръща в един от най-желаните квартали в София, предлагайки комбинация от природна красота и градска среда. С планинската свежест на Витоша и бързия достъп до центъра на София, това място привлича както инвеститори, така и хора, търсещи уютен дом.

Нашите Имоти – Най-Доброто от Матена Естейт

Ексклузивни Жилища

Матена Естейт предоставя уникални и ексклузивни жилища, които изпъкват с лукс и комфорт. С нашата помощ, клиентите си осигуряват уникално преживяване и стил на живот.

Семейни Имоти

Ако търсите идеалния дом за вашето семейство, нашите имоти в Горубляне предлагат простор и удобства, отговарящи на нуждите на всички членове на семейството.

Защо Матена Естейт е Вашият Надежден Партньор?

Професионализъм и Опит

С години опит в сферата на недвижимите имоти в София, Матена Естейт се отличава със своите професионални и квалифицирани екипи. Ние не просто предлагаме имоти; ние предоставяме изключително преживяване и грижа за нашите клиенти.

Индивидуален Подход

Ние разбираме, че всеки клиент е уникален. Затова се стремим към индивидуален подход при всяка сделка. Нашите експерти ще ви насочат към най-подходящите апартаменти за продажба в Горубляне, отговарящи на вашите изисквания.

Прозрачност и Доверие

Прозрачността е ключът към успешно сътрудничество. С нас, клиентите си гарантират яснота във всеки етап от процеса на закупуване. Доверете се на Матена Естейт за безпроблемни и успешни сделки.

Как да Се Свържете с Нас

За повече информация относно нашите продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Горубляне, свържете се с нас днес. Посетете нашия уебсайт или се обадете на нашия екип, готов да ви предостави най-доброто обслужване.

С Матена Естейт вашият избор за недвижими имоти в София, Горубляне е гаранция за успех. Открийте перфектното жилище, което отразява вашите стил и предоставя комфорт и уют. Ние сме тук, за да направим вашия опит с недвижимите имоти незабравим.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend