Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Хиподрума от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Хиподрума: Изберете професионализма с Матена Естейт

В света на недвижимите имоти, където луксът и комфортът се срещат, Матена Естейт предоставя изискани възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Хиподрума. Разгледайте нашето уникално портфолио и открийте новия си дом.

Защо Хиподрума?

Хиподрума е квартал, който обединява урбанизацията с природата. Съчетава удобствата на града с красиви зелени площи, предоставяйки уникална среда за живеене.

Нашите Имоти – Съчетание на Качество и Разнообразие

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт ще откриете разнообразие от апартаменти за продажба в Хиподрума. От стилни студия до елегантни апартаменти, нашите предложения отразяват разнообразие и висок стандарт на изработка.

Луксозни Жилища

Предоставяме луксозни жилища в Хиподрума, обзаведени с висок клас материали и стилни дизайни. Нека вашият дом бъде олицетворение на красотата.

Жилища за семейства

За семействата, търсещи пространство и уют, Матена Естейт предлага специално подбрани имоти в Хиподрума.

Защо да ни се доверите?

Професионализъм и Опит

С години опит в недвижимите имоти в София, Матена Естейт е гаранция за професионализъм и експертиза. Ние разбираме уникалните изисквания на нашите клиенти.

Индивидуален Подход

Всеки клиент е уникален, и затова в Матена Естейт прилагаме индивидуален подход. Нашите брокери са готови да ви насочат към апартамент в Хиподрума, отговарящ на вашите желания.

Доверие и Яснота

Доверието и ясната комуникация са от съществено значение. Всеки клиент на Матена Естейт може да очаква доверие и честност във всеки етап от процеса на покупка.

Свържете се с Нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Хиподрума, посетете нашия уебсайт или се свържете директно с нашия екип. Очакваме ви да направим вашите мечти за нов дом реалност.

С Матена Естейт, вашият път към новия дом започва с уникални предложения и професионално обслужване.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend