Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Хладилника от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Открийте Вашия Идеален Дом с Матена Естейт

В света на недвижимите имоти, където съчетаваме елегантност и комфорт, Матена Естейт предоставя вълнуващи възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Хладилника. Открийте своя нов дом с нас, където луксът и стилът вървят ръка за ръка.

Квартал Хладилника – Живописна Красота

Защо да изберете квартал Хладилника?

Хладилника е квартал, който предлага комбинация от спокойствие и градски удобства. С невероятни гледки и зелени пространства, този квартал е перфектното място за живеене в столицата.

Нашите Имоти – Разнообразие и Изисканост

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт се предлага разнообразие от апартаменти за продажба в Хладилника. От модерни студия до елегантни пентхауси, нашите предложения отразяват висок стандарт на живот.

Луксозни Жилища

Специално подбрани, нашите жилища в Хладилника са създадени с внимание към детайлите и висококачествени материали. Възможно е вашият дом да бъде идеалната комбинация от комфорт и роскош.

Семейно Съвършенство

За семействата, търсещи идеалния дом, Матена Естейт предлага специално подбрани имоти в Хладилника. С близост до училища и паркове, тези имоти са перфектното място за вашето семейство.

Защо Матена Естейт?

Професионализъм и Опит

С години опит в областта на недвижимите имоти в София, Матена Естейт предоставя професионализъм и експертиза. Ние разбираме уникалните изисквания на всеки клиент и предлагаме персонализирано обслужване.

Индивидуален Подход

Разбираме, че всеки клиент е различен. Затова предоставяме индивидуален подход и работим внимателно с всеки, който търси апартамент в Хладилника, за да осигурим, че отговаряме на техните нужди.

Доверие и Прозрачност

Доверието и прозрачността са от ключово значение за нас. Всичко, което правим, е насочено към създаване на успешни и безпроблемни сделки с нашите клиенти.

Свържете се с нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Яворов, свържете се с нас. Посетете нашия уебсайт или се обадете на нашия екип, готов да ви помогне.

С Матена Естейт, вашият избор за недвижими имоти в Яворов е гаранция за уникалност и качество. Открийте перфектното жилище или инвестиция и направете първия стъпки към новия си дом.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend