Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Илинден от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Разнообразие от Апартаменти в София: Изберете своя дом

При избора на нов дом в София, Матена Естейт ви предлага разнообразие от апартаменти, които отразяват вашия уникален стил и предпочитания. Нашата колекция включва модерни студия, просторни двустайни и луксозни тристайни апартаменти. Ние сме тук, за да ви предложим уют и комфорт, които ще направят вашия дом идеалното място за живеене.

Най-Привлекателни Жилища в Илинден : Качество и Удобства

Луксозни Сгради с Висок Стандарт

Матена Естейт ви предоставя възможността да станете собственик на луксозно жилище в района на Илинден в София.

Съвременни Удобства за Съвременен Живот

Животът в Илинден става още по-приятен с нашите съвременни удобства. От фитнес център и спа до вътрешни градини и детски площадки – всичко е тук, за да отговори на вашите нужди. Разгледайте нашите обекти и открийте удоволствието от комфортния и активен живот в сърцето на столицата.

Имоти в София: Вашият Уверен Избор

Изгодни Оферти

Ние разбираме, че покупката на имот е сериозно решение. Затова ви предоставяме изгодни оферти и на изгодни цени, които да отговарят на вашия бюджет. С нас, инвестирането в недвижими имоти в София става лесно и достъпно.

Професионален екип от брокери

Нашите консултанти са тук, за да ви насърчат и ви предоставят необходимата информация. С години опит и професионализъм, те са готови да ви направят уверени в избора си. Научете повече за различните райони в София, където предлагаме имоти, и изберете този, който отговаря на вашите желания и изисквания.

Защо Матена Естейт е Вашият Най-Добър Партньор

Внимание към Качеството и Услугата

Ние, в Матена Естейт, вярваме в предоставянето на качествени жилища и безупречно обслужване. С нас, вие не просто купувате имот; вие инвестирате в бъдещето си. Нашата преданост към качеството и вниманието към клиента правят нашия екип водещ в бранша.

Разгледайте Нашите Обекти Още Днес

Не се колебайте – разгледайте нашите обекти в София и Илинден още днес. Открийте перфектното жилище, което отразява вашия стил и предоставя удобствата, от които се нуждаете. Станете собственик на имот, който не само е дом, но и инвестиция.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend