Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Изгрев от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Матена Естейт ви предоставя уникална възможност да притежавате свой уютен дом в един от най-желаните квартали на София – Изгрев. Този прекрасен район съчетава спокойствие и зеленина с лесен достъп до градските удобства.

Луксозни Апартаменти – Вашият Стандарт за Комфорт

Съчетание на Съвременен Дизайн и Качествени Материали

Нашите луксозни апартаменти в Изгрев са създадени с изключителна внимателност към детайлите. Съчетавайки съвременен дизайн и използване на висококачествени материали, те предоставят не само красив външен вид, но и висок стандарт на комфорт.

Защо Избираме Матена Естейт за Покупка на Недвижими Имоти в Изгрев?

1. Експерт в Района – Изгрев

С години опит в продажбите на недвижими имоти в Изгрев, Матена Естейт е експерт в познаването на всеки кът на този чудесен квартал. Ние ви осигуряваме професионално и индивидуално обслужване.

2. Разнообразие от Жилищни Възможности

От стилни апартаменти до просторни къщи, нашето портфолио предлага разнообразие от жилищни възможности. Независимо дали търсите модерен апартамент или уютна къща, ние имаме точното предложение за вас.

3. Лично Обслужване и Професионални Консултации

Екипът на Матена Естейт се грижи за вашите нужди. С предоставяне на лично обслужване и професионални консултации, ние ви помагаме да направите най-добрия избор за вашия нов дом.

Как да Намерите Вашия Дом в Изгрев с Матена Естейт?

1. Онлайн Разглеждане на Обектите

Посетете нашия уебсайт и разгледайте онлайн портфолиото с актуални предложения за апартаменти, жилища и имоти в Изгрев. Вижте снимки, планове и детайлни описания.

2. Свържете се с Нашия Екип за Консултации

Имате въпроси или нуждаете се от допълнителна информация? Свържете се с нашия екип от консултанти. Те са на ваше разположение, за да ви помогнат.

3. Лично Посещение в Офиса

Ако желаете да видите предложението лично, посетете ни в офиса на адрес: София, бул. Македония 35, ет. 2. Нашите агенти ще ви предоставят всички детайли и ще ви преведат през целия процес.

С Матена Естейт, вашето ново жилище в Изгрев се превръща в реалност. Опитайте комфорта, съчетан със зеленината и удобствата на градския живот, като изберете нас за ваши партньор при търсенето и закупуването на апартамент, жилище или имот в Изгрев.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend