Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Изток от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изборът на Имот с Усещане за Уют

С Матена Естейт, вашето търсене на перфектното жилище в София Изток става по-лесно от всякога. Ние предлагаме изключително разнообразие от апартаменти, жилища и имоти, които отговарят на всички вашите изисквания. С нас, вие не просто купувате имот, а инвестирането в уют и комфорт, които превръщат дома ви в истинско убежище.

Разгледайте Нашите Уникални Апартаменти

Съвременен Дизайн и Изискани Материали

Матена Естейт предоставя модерни и стилни апартаменти, които се отличават с изискан дизайн и внимание към детайла. Всеки един от нашите обекти в София Изток предлага не само функционалност, но и елегантност във всяко пространство. Вашият дом трябва да бъде вашата уникална история, и ние сме тук, за да я направим възможна.

Превърнете Желанията си в Реалност

С нашите апартаменти имате възможността да превърнете вашите желания в реалност. Независимо дали търсите студио, двустаен или тристаен апартамент, Матена Естейт ви предлага индивидуален подход, за да отговори на вашите уникални предпочитания.

Луксозни Жилища с Превъзходни Удобства

Превъзходни Локации и Инфраструктура

София Изток не е само място за живеене; то е начин на живот. Матена Естейт съчетава луксозни жилища с превъзходни локации и инфраструктура. Районите, в които предлагаме имоти са с бърз достъп до центъра на града, паркове, училища и търговски центрове. Така вашето ежедневие става удобно и приятно пътешествие.

Професионално Обслужване и Гъвкави Оферти

С Матена Естейт вие не ставате само собственик на имот, но и част от нашата общност. Нашите професионални консултанти са тук, за да ви предоставят подробна информация и да ви насърчат при всяка стъпка от процеса. С гъвкави финансови оферти и индивидуален подход, ние правим вашата покупка лесна.

Защо да избирете Матена Естейт?

Повече От Просто Имоти

Матена Естейт е повече от агенция за недвижими имоти. Тук ние създаваме общности, вдъхновяваме живота и правим всеки дом уникален. С нас, вашето търсене на идеалното жилище става приключение, което носи удовлетворение и сигурност.

Разгледайте Нашите Оферти Днес

Не чакайте – разгледайте нашите предложения за апартаменти, жилища и имоти в София Изток днес. Открийте своя нов дом, който отразява стилът и изискванията ви.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend