Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Княжево от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Ние от  Матена Естейт, предоставяме висок клас услуги в областта на недвижимите имоти, съчетавайки елегантност, уют и инвестиционен потенциал.

Разнообразие от Апартаменти

Ексклузивен Избор от Жилища

С нас можете да се насладите на богат и разнообразен избор от апартаменти в София, Княжево. Нашите обекти са проектирани с внимание към детайлите и включват стил, удобство и модерен дизайн. От компактни студия до просторни апартаменти с три спални – при нас ще откриете перфектното жилище за вашите нужди.

Привлекателни Локации с Изглед

Нашите апартаменти в Княжево се намират на привлекателни локации, предоставяйки ви изискана комбинация от уединение и бърз достъп до центъра на София. С възможности за разходки в природата и близост до ключови обекти, нашите имоти ви предлагат перфектния баланс между градски и провинциален живот.

Инвестиционни Възможности

С инвестиция в апартамент от Матена Естейт в Княжево, вие правите стъпка към бързо развиващ се район с голям потенциал за стабилно увеличение на стойността на имотите. Този район привлича както живеещите тук, така и потенциалните инвеститори със своите модерни удобства и природни красоти.

Експертен Съвет при Инвестиции

Нашите квалифицирани експерти са на ваше разположение, за да ви предоставят индивидуални съвети относно най-добрите инвестиционни възможности в Княжево. Съчетавайки знание и опит, ние гарантираме, че всяка ваша инвестиция е добре обмислена и насочена към успешен резултат.

Процесът на Покупка

Лесна и Прозрачна Сделка

Матена Естейт предоставя лесен и прозрачен процес на покупка на вашето ново жилище. Нашият екип от експерти ви подкрепя във всеки етап от сделката, осигурявайки ви максимално удобство и сигурност.

Гъвкави Финансови Решения

Разбираме, че всяко семейство е различно. Поради тази причина предоставяме гъвкави финансови решения, които се приспособяват към вашите нужди. Съвместно с нашите финансови партньори, вие получавате най-добрите условия за финансиране.

Ние сме тук, за да ви предложим не просто жилище, а дом, който отразява вашия стил и предоставя максимален комфорт.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend