Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Красна поляна 3 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Най-Добрите Възможности за Инвестиции

В търсенето на перфектното жилище в София, Красна Поляна 3, Матена Естейт предлага изключителни възможности за продажба на апартаменти и имоти. С нашия богат опит и прозорливост в имотния пазар, предоставяме на клиентите най-доброто съчетание от качество, удобство и инвестиционен потенциал.

Изборът на Вашия Дом

Разнообразие от Апартаменти за Всеки Вкус

Матена Естейт предлага широка гама от апартаменти, които удовлетворяват всеки вкус и изискване. От стилни студия до просторни тристайни апартаменти, нашите обекти се отличават с модерен дизайн и висококачествени материали. С фокус върху функционалността и комфорта, всяко жилище е щателно проектирано, за да отговори на нуждите на съвременния живот.

Луксозни Жилища с Прекрасна Локация

Луксозните жилища, които предлагаме в Красна Поляна 3, се намират на стратегически места с изключителна гледка и лесен достъп до ключови обекти в града. Съчетавайки уединение и близост до градската инфраструктура, нашите имоти предоставят неповторимо обживяване в сърцето на София.

Инвестиционен Потенциал

Растяща Стойност на Имотите

С инвестиция в апартамент в Красна Поляна 3, вие стъпвате на територията на бързо развиващ се район с перспективи за стабилно увеличение на стойността на имотите. Сполучливо съчетавайки комерсиални и жилищни пространства, Красна Поляна 3 предоставя уникални възможности за дългосрочни инвестиции.

Професионално Съдействие при Инвестиции

Нашите експерти са на разположение, за да ви консултират по отношение на инвестиционни решения. Съчетавайки знание и професионализъм, ние ви предоставяме информация за най-добрите възможности, насочвайки ви към успешни и рентабилни инвестиции.

Процесът на Покупка

Безпроблемен Процес

Матена Естейт гарантира гладка и безпроблемна процедура при закупуване на вашето жилище. От оглед на имота до финализиране на сделката, нашият екип от специалисти ви осигурява подкрепа на всеки етап от пътя.

С Матена Естейт вие не само намирате своя дом, но и инвестиция с дългосрочен потенциал за растеж. С гъвкави опции за финансиране и луксозни обекти, предлагащи комфорт и стил, ние предоставяме най-доброто в света на недвижимите имоти в София, Красна Поляна 3.

Изберете Матена Естейт – Изберете Качество и Инвестиционен Успех!

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend