Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Лагера от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

София, Лагера се явява като един от най-желаните квартали в столицата, а Матена Естейт е тук, за да ви представи най-атрактивните продажби на апартаменти, жилища и имоти. Съчетавайки стил, уют и функционалност, нашите предложения в Лагера обещават уникален начин на живот и инвестиция в бъдещето.

Луксозни Апартаменти с Индивидуален Дизайн

Изкусно Обзаведени Пространства

Нашите предложения за апартаменти в София, Лагера са проектирани с висок стандарт и внимание към детайла. Съчетавайки съвременен дизайн с функционални пространства, всяко жилище предлага луксозно обзавеждане и удобства за живот на високо ниво.

Персонализирани Решения

Разнообразието от апартаменти в Лагера включва и персонализирани решения, отговарящи на индивидуалните ви предпочитания. С нас ще намерите идеалното жилище, което отразява вашата уникалност и стил.

Привлекателни Имоти с Прекрасна Локация

Матена Естейт ви предоставя най-изгодните продажби на имоти в Лагера, София с възможности за прекрасен градски живот. Разположението на нашите жилища е стратегически подбрано, предоставяйки ви лесен достъп до образователни институции, магазини и зелени зони.

Удобна Инфраструктура

Нашите имоти в Лагера се наслаждават на отлична инфраструктура. Близостта до транспортни възможности и предприятия прави нашите жилища подходящи за хора, ценящи комфорта и удобствата на градския живот.

Индивидуално Обслужване и Внимание към Детайла

В Матена Естейт разбираме, че вашият дом трябва да бъде израз на вашия стил и предпочитания. Предлагаме ви продажби на апартаменти и жилища в Лагера, София, които ще създадат уютна и стилна обстановка, пасваща на вашия начин на живот.

Професионално Обслужване

Екипът на Матена Естейт е на ваше разположение, за да ви предостави професионално обслужване от началото до края на процеса на закупуване. Всеки клиент е уникален, и ние се стремим да осигурим индивидуално внимание към вашите нужди.

Матена Естейт предлага на своите клиенти най-доброто в продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Лагера. Съчетаваме качество със стил, предлагайки ви една от най-привлекателните възможности на пазара. Доверете се на нас за вашия нов дом, където ще откриете комбинацията от уют и роскош.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend