Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Левски Г от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Невероятни Оферти за Продажба на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Левски Г от Матена Естейт

Матена Естейт – Вашият Партньор в Избора на Идеалния Дом в Левски Г

Добре дошли в света на Матена Естейт, където предлагаме невероятни възможности за закупуване на апартаменти, жилища и имоти в Левски Г – един от нарастващите квартали в София. Ние сме тук, за да ви помогнем да намерите идеалния дом, който отговаря на всички вашите изисквания.

Левски Г – Смесица от Урбанизация и Зеленина

Левски Г представлява съвременен квартал, който предоставя бърз достъп до градски удобства и същевременно предлага спокойствие и природна красота. Разположен в близост до ключови пътища и обществен транспорт, този квартал предлага перфектната комбинация за живот в София.

Качествени Имоти с Уникални Характеристики

Съвременен Дизайн и Комфорт за Живот

Матена Естейт предлага апартаменти, жилища и имоти в Левски Г със съвременен дизайн и висок стандарт на строеж. Ние вярваме, че вашият дом трябва да бъде не просто жилище, а истинско убежище, където да се чувствате комфортно и уютно.

Разнообразие от Жилища за Различни Потребности

Апартаменти за Млади Професионалисти и Семейства

С Матена Естейт, вие имате възможността да избирате от разнообразие от жилища. Студия за млади професионалисти, апартаменти с една или няколко спални за семейства – всичко това съчетано с качество и функционалност.

Професионални Консултации за Вашия Идеален Имот

Нашите Експерти Са Тук, За да Ви Помогнат

Матена Естейт не предоставя просто имоти, но и професионални консултации. Нашите експерти са тук, за да ви насочат и помогнат да направите правилния избор за вашия нов дом.

Гъвкави Финансови Решения, Персонализирани за Вашия Бюджет

Матена Естейт предлага гъвкави финансови решения, персонализирани за вашия бюджет. Ние вярваме, че всеки заслужава да има свой собствен дом, и сме тук, за да ви помогнем да го осъществите.

Инвестирайте в Бъдещето с Матена Естейт

С Матена Естейт, вие не просто купувате имот, а инвестирате в бъдещето си. Разгледайте нашите предложения за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Левски Г и направете първия стъпки към нова, уютна и успешна глава от вашата история.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend