Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Левски от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Левски: Най-Добрите Предложения от Матена Естейт

Най-Привлекателните Жилищни Възможности в София, Левски

Левски е квартал, който се отличава с уникална комбинация от съвременен урбанизъм и традиционен български шарм. В този изключителен район Матена Естейт ви представя най-изисканите продажби на апартаменти, жилища и имоти. С нашето богато портфолио от жилища, сме горди да ви представим възможностите, които сме подбрали специално за вас.

Уникални Апартаменти

Акцент върху Лукса и Комфорта

Нашият асортимент от апартаменти в София, Левски се отличава с изключителен дизайн и висококачествени материали. Всеки апартамент предлага уникална комбинация от модерни удобства и традиционна елегантност. Освен това, някои от тези прекрасни жилища предлагат изглед към чудесна градина, която ще ви предостави уют и спокойствие след напрегнат ден.

Прецизно Изградени Имоти

Сградите са прецизно изградени с най-модерните технологии и висококачествени строителни материали, гарантирайки ви дългосрочна устойчивост и безпроблемна експлоатация.

Имоти с Отлична Локация и Инфраструктура

Матена Естейт ви предоставя най-изгодните продажби на имоти в София, Левски с изключителни локации. Нашите жилища са разположени в близост до ключови обекти и удобства като магазини, училища и градски паркове. Това не само ви осигурява лесен достъп до всичко необходимо, но и ви позволява да се наслаждавате на активния градски начин на живот.

Идеална Инфраструктура

Близостта до обществен транспорт, лесен достъп до главни пътни артерии и разнообразие от търговски обекти правят нашите жилища идеални за онези, които ценят комфорта и удобствата на градския начин на живот.

Индивидуален Подход и Клиентска Грижа

В Матена Естейт разбираме, че всеки клиент е уникален. Затова предлагаме продажби на апартаменти и жилища в София, Левски, които отговарят на индивидуалните ви нужди и предпочитания. Нашите експерти са винаги на разположение, за да ви консултират и ви помогнат да изберете идеалното жилище за вас и вашето семейство.

Клиентска Грижа На Високо Ниво

От началото на търсенето ви до финалната сделка, нашият екип от професионалисти ще ви предостави индивидуална клиентска грижа. С нас може да бъдете сигурни, че вашият опит при покупка на недвижим имот в София, Левски ще бъде безпроблемен и пълен с удовлетворение.

Матена Естейт е вашият партньор за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Левски. Ние съчетаваме качество, стил и удобство, за да ви предложим най-добрите възможности на пазара. Заложете на нас за вашето ново жилище и съчетайте уют и лукс в едно.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend