Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Люлин 3 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Матена Естейт – Вашият Партньор за Инвестиции в Недвижими Имоти в Люлин 3

Разнообразие от Обекти в Сърцето на Люлин 3

Добре дошли в света на Матена Естейт, където качеството на живот и инвестициите в недвижими имоти се срещат. Ние предоставяме изключителни възможности за покупка на апартаменти, жилища и имоти в живописния Люлин 3, с удобства, отговарящи на вашия стандарт на живот.

Люлин 3 – Уют и Удобство в Едно

Люлин 3 е изборът за тези, които ценят зелените пространства и бързия достъп до градските удобства. Разположен в близост до паркове и рекреационни зони, този район предлага идеалната комбинация от спокойствие и удобство.

Качествени Имоти с Уникални Характеристики

Стил, Комфорт и Сигурност

Матена Естейт предлага апартаменти, жилища и имоти в Люлин 3, които са изградени с внимание към детайлите и съчетават съвременен стил със сигурност и комфорт. Нашият екип гарантира, че всеки обект съответства на най-високите стандарти.

Разнообразие от Жилища за Различни Потребности

Разнообразие от апартаменти

С Матена Естейт, вие имате възможността да избирате между студиа, двустайни и тристайни апартаменти. Независимо дали сте млад професионалист, семейство или инвеститор, нашите обекти отговарят на различните потребности.

Професионални Консултации за Успешна Сделка

Водени от Експерти в Недвижимите Имоти

Матена Естейт не предоставя само обекти, но и професионални консултации. Нашите експерти в недвижимите имоти са тук, за да ви насочат в правилната посока при избора на вашия нов дом или инвестиция.

Гъвкави Финансови Решения за Лесна Покупка

Финансиране, Съобразено с Вашия Бюджет

Матена Естейт осигурява гъвкави финансови решения, персонализирани според вашия бюджет. Ние разбираме, че всяко семейство е уникално, и търсим най-доброто финансиране за вас.

Инвестирайте в Качество с Матена Естейт

С Матена Естейт, вие инвестирате не просто в имот, а в по-добро бъдеще. Разгледайте нашите предложения за апартаменти, жилища и имоти в София, Люлин 3, и се свържете с нас!

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend