Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Люлин 4 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изключителни Предложения за Продажба на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Люлин 4 от Матена Естейт

Матена Естейт – Вашият Партньор в Недвижимите Имоти в Люлин 4

Добре дошли в света на Матена Естейт, където ние не предлагаме просто недвижими имоти, но ви предоставяме изключителни възможности за покупка на апартаменти, жилища и имоти в престижния Люлин 4, известен със своето удобство и разнообразие.

Люлин 4 – Живот в Хармония с Природата

Люлин 4 предоставя идеалната среда за този, който търси баланс между градския живот и природата. С разнообразие от зелени площи, паркове и лесен достъп до удобства, този район е сред най-желаните места за живеене в София.

Уникални Имоти с Качествени Характеристики

Модерен Дизайн и Висок Стандарт

Матена Естейт предлага само апартаменти, жилища и имоти в Люлин 4, които се отличават с модерен дизайн и висок стандарт на строеж. Нашите обекти са подбрани с грижа, за да отговорят на най-високите изисквания на нашите клиенти.

Разнообразие от Жилища за Различни Нужди

Апартаменти за Всеки Вкус и Предпочитание

С Матена Естейт, вие получавате възможността да избирате между различни видове жилища. Студиа за индивидуалисти, двустайни за млади семейства и просторни тристайни за тези, които ценят допълнителното пространство.

Професионални Консултации за Успешна Сделка

Ние Сме Тук, За да Ви Помогнем

Матена Естейт не предоставя само обекти, но и персонализирани консултации. Нашите професионалисти са тук, за да ви насочат в процеса на покупка, гарантирайки ви гладката и успешна сделка.

Гъвкави Финансови Решения за Всеки Бюджет

Матена Естейт осигурява гъвкави финансови решения, персонализирани според вашия бюджет и нужди. Вярваме, че всяко семейство заслужава свой дом, и сме готови да ви помогнем да го постигнете.

Изберете Матена Естейт за Вашия Нов Дом

С Матена Естейт, вие не просто купувате имот, а инвестирането в бъдещето си. Изберете апартаменти, жилища и имоти в София, Люлин 4, с нас и направете първата стъпки към уют и качество.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend