Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Люлин 6 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Ние сме на разположение, за да ви предоставим най-висококачествени офери за продажби на апартаменти, жилища и имоти в района на София, Люлин 6. Съчетаваме професионализъм, експертиза и иновативен подход, за да ви осигурим изключително благоприятни възможности за инвестиции.

Отлично Разположение в Люлин 6

Защо Люлин 6 е Идеалното Място за Вашия Дом?

Люлин 6, разположен в северозападната част на София, е обичан от много, които търсят идеалния дом. Съчетавайки спокойствието на живот в природата с близостта до градски удобства, този район привлича със своята естествена красота и функционалност.

Привлекателни Имоти с Уникални Характеристики

Матена Естейт предлага уникални апартаменти, жилища и имоти в Люлин 6 с изключителни характеристики. Нашият екип от професионалисти се грижи да избира само най-добрите обекти, които отговарят на изискванията на нашите клиенти.

Разнообразие от Апартаменти за Всеки Вкус

Студиа, Двустайни или Тристайни – Изборът е Ваш

С Матена Естейт, вие имате възможността да избирате от разнообразие от апартаменти, подходящи за всякакви нужди. Студиа за млади професионалисти, двустайни за младоженци или тристайни за семейства – всичко това с удобството и качеството, които предлагаме.

Професионални Консултации при Купуване

Нашият Екип е Тук, За да Ви Помогне

Матена Естейт не предлага само продажби на апартаменти, жилища и имоти в Люлин 6. Ние осигуряваме и професионални консултации, за да ви помогнем да вземете най-доброто решение за вашия нов дом. Нашите експерти са тук, за да ви насочат в процеса на купуване и да гарантират, че получавате най-добрите условия.

Изгодни Финансови Решения

Финансиране, Подходящо за Вас

Матена Естейт предоставя гъвкави финансови решения, които са персонализирани според вашия бюджет и нужди. Ние вярваме, че всеки заслужава да притежава свой собствен дом, затова работим усилено, за да ви предложим изгодни и достъпни финансови планове.

С Матена Естейт, вашият дом е повече от просто имот. Той е мястото, където вашите мечти се сбъдват. Ние сме тук, за да направим този процес лесен и приятен.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend