Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Люлин 7 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Люлин 7: Вашият Дом, Вашият Избор с Матена Естейт

Защо да изберете Люлин 7?

Съчетание на Удобство и Природна Красота

Люлин 7 съчетава комфорта на градския живот с природната красота на парковете и зелените зони. Този квартал предлага идеалната равновесие за онези, които търсят спокойствие в градския темп.

Избор на Образование и Удоволствия

С близост до учебни заведения и различни зони за развлечения, Люлин 7 е подходящ за семействата и тези, които търсят пълноценен начин на живот.

Нашите Недвижими Имоти

Изключителен Дизайн и Качество на Строежа

В Матена Естейт, ние предлагаме не просто домове, а пространства за живеене с изключителен дизайн и висококачествено строителство. Всеки апартамент отразява вашия стил и изискан вкус.

Разнообразие от недвижими имоти

Независимо дали търсите модерно студио, апартамент или просторен пентхаус, нашето порфолио включва разнообразие от възможности. Всяко жилище е възможност за ново начало и уютен живот.

Как Да Станете Собственик на Вашия Идеален Дом?

Индивидуално подход към всеки клиент

Нашите експерти са тук, за да ви насърчат и ви помогнат във всеки етап от пътя. Индивидуално консултиране ви дава възможността да намерите точно това, което търсите.

Лесен и Бърз Процес на Покупка

С Матена Естейт, процесът на закупуване на вашия нов дом е лесен и бърз. Ние се грижим за всичко, за да направим този момент особено приятен за вас.

Защо Да Изберете Матена Естейт?

Доверие и Професионализъм

Ние сме екип от довереност и професионализъм, посветен на вашия комфорт и удовлетворение. С нас, вашият избор за нов дом е в безопасни ръце.

Доволни Клиенти и Препоръки

Нашата репутация се гради върху усмивките на доволни клиенти. С гордост можем да споделим, че имаме стотици успешни сделки и благодарни отзиви.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend