Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Люлин 8 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Люлин 8: Открийте Вашия Идеален Дом с Матена Естейт

Матена Естейт, вашият професионален партньор в търсенето на дом, който отговаря на вашите изисквания и стил на живот.

Защо Люлин 8?

Баланс между Градски Живот и Природна Красота

Люлин 8 предоставя идеалният баланс между градския живот и природната красота. С ухание на зелено и множество паркове, кварталът предлага спокойствие и комфорт, като в същото време предоставя удобен достъп до градските удобства.

Удобство и Разнообразие от Услуги

Люлин 8 се отличава с разнообразие от магазини, заведения и учебни заведения, което го прави перфектно място за всеки, който цени удобството на живот в града.

Нашите Недвижими Имоти

Съвременен Дизайн и Качество на Строежа

В Матена Естейт, ние не правим компромиси с качеството. Нашите апартаменти представляват съвременен дизайн и използване на висококачествени материали, за да ви предоставят уют и стил.

Разнообразие от Жилища за Всеки Вкус

Нашата портфейл включва разнообразие от жилища – от стилни студиа до просторни семейни апартаменти. Независимо от вашия вкус и предпочитания, ние имаме нещо за всеки.

Как Да Станете Собственик на Вашия Дом?

Експертни Съвети и Персонализиран Подход

Нашите експерти са тук, за да ви насочат в процеса на избор и покупка на вашия нов дом. Предоставяме ви експертни съвети и персонализиран подход, за да направим този опит лесен и приятен.

Бърз и Прозрачен Процес на Покупка

Матена Естейт гарантира бърз и прозрачен процес на закупуване. От оглед до подписване на договора, ние сме тук, за да направим целия процес гладък и безпроблемен.

Защо Да Изберете Матена Естейт?

Надеждност и Професионализъм

С над 10 години опит в бранша, Матена Естейт е символ на надеждност и професионализъм. Ние гарантираме, че вашият избор за дом ще бъде правилният.

Доволни Клиенти и Репутация

Нашият успех се измерва с усмивката на доволни клиенти. С гордост съобщаваме, че имаме стотици доволни клиенти и отлична репутация в областта на недвижимите имоти.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend