Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Малинова Долина от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

С вдъхновяващата атмосфера на София, Малинова Долина, ние, от Матена Естейт, сме вашият надежден партньор в търсенето на перфектния имот. Съчетавайки елегантен дизайн и качество на строежа, ние предлагаме не просто домове, а преживявания.

Защо София, Малинова Долина?

Естетика и Зеленина

Малинова Долина представлява оазис на спокойствие сред градския пейзаж. С градинарски паркове и зеленина на всяко кътче, този квартал ви предлага живописна обстановка, идеална за хора, ценящи естетиката и комфорта.

Избор на Образование и Развлечения

Локацията предлага избор на престижни училища и близост до културни и спортни събития. Тук може да откриете хармония между интелектуалният растеж и качественото свободно време.

Нашите Недвижими Имоти

Луксозен Дизайн и Изпълнение

В Малинова Долина, ние представяме луксозен дизайн и внимание към детайлите. Нашите апартаменти предлагат съчетание от стил, функционалност и използване на високотехнологични материали за устойчивост и комфорт.

Разнообразие от Жилища

Независимо дали търсите модерен студио апартамент или просторен пентхаус, нашият портфейл включва разнообразие от възможности. С увереност можем да отговорим на всеки каприз и изискване.

Как Да Станете Собственик на Вашия Луксозен Дом?

Индивидуално Консултиране

Нашите експерти са тук, за да ви помогнат при всяка стъпка от избора до сключване на сделката. Индивидуалното консултиране ви предоставя нужната яснота и сигурност по пътя към вашия нов дом.

Бърз и Сигурен Процес

С Матена Естейт, процесът на закупуване е напълно грижа за нас. От подбора на апартамента до подписването на договора, гарантираме ви бърз и сигурен процес, без излишни сложности.

Защо Да Ни Избирате?

Професионализъм и Ангажираност

Нашият екип е отдаден на професионализъм и ангажираност. Ние не предлагаме просто апартаменти, но домове, които обогатяват вашия начин на живот.

Доверие и Удовлетворение на Клиентите

Нашият успех се измерва с доверието и удовлетворението на нашите клиенти. С удоволствие споделяме, че всяка успешна продажба е за нас повод за гордост.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend