Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Манастирски ливади от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Манастирски Ливади: Изберете Идеалния Дом с Матена Естейт

Добре дошли в света на вълнуващите недвижими сделки в София, Манастирски Ливади! Ние от Матена Естейт сме готови да ви насочим към вашия перфектен дом в този прекрасен квартал. С нашия богат опит и ангажимент към клиентите, ние сме вашият ключ към уют и стил.

Защо София, Манастирски Ливади?

Живот с Качество и Природа

Манастирски Ливади е символ на комфорт и природна красота в града. Районът предоставя на своите жители изключително удобство и лукс, като в същото време запазва връзката с природата чрез паркове и зелени площи.

Близост до Градски Удобства

Локацията на Манастирски Ливади предоставя лесен достъп до градските удобства, като магазини, ресторанти и културни събития. Тук можете да съчетаете спокойствие с бързината на градския живот.

Нашите Недвижими Имоти

Разнообразие от Оферти

От студиа и двустайни до луксозни пентхауси – нашите оферти са разнообразни, за да задоволим всеки вкус и изискване. Ние вярваме, че всеки заслужава персонализиран подход, затова нашият портфейл включва многообразие от възможности.

Как Да Закупите Вашия Нов Дом?

Съвети и Консултации

Започнете вашето пътешествие към новия дом с нашите експертни консултанти. Те ще ви предоставят необходимата информация и съвети, за да направите правилния избор според вашите предпочитания и бюджет.

Безпроблемен Процес на Покупка

С Матена Естейт, процесът на покупка на вашия дом е лесен и безпроблемен. От оглед и избор на имот до сключване на сделката, ние сме тук, за да направим целия процес гладък и удовлетворителен за вас.

Защо Да Изберете Нас?

Професионализъм и Интегритет

Ние вярваме в професионализъм и честност. С Матена Естейт, вие сте в ръцете на екип, който цени вашите нужди и гарантира успешната реализация на вашите планове.

Доволни Клиенти

Най-голямата ни награда е усмивката на доволни клиенти. Ние гордеем се с положителните отзиви и препоръки, които получаваме от онези, които вече са открили своя нов дом с нас.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend