Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Медицинска академия от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изборът за Вашия Дом в Близост до Медицинска Академия

София, Медицинска Академия, е район, който комбинира академичната обстановка и градския живот, а Матена Естейт ви представя най-привлекателните продажби на апартаменти, жилища и имоти в този образователен и добре поддържан квартал. Изберете близост до знанието с нашите ексклузивни предложения.

Съвременен Дизайн и Уют

Модерен Стил и Функционалност

Нашите апартаменти в София, Медицинска Академия предлагат съвременен дизайн, съчетан с функционалност. С изчистени линии и удобства, създаваме жилища, които отразяват вашия модерен начин на живот.

Комфорт и Удобства

Животът в нашите апартаменти включва всичко необходимо за комфортен и уютен ден. Технологични нововъведения и просторни интериори ви гарантират идеалното обитаване.

Привлекателни Имоти с Централна Локация

Близост до Образователни Институции

Матена Естейт представя най-изгодните продажби на имоти в София, Медицинска Академия с централна локация. Живеенето в близост до университети и учебни заведения прави този район идеален за студенти и професионалисти.

Индивидуален Подход и Професионално Обслужване

В Матена Естейт се стремим да ви предложим продажби на апартаменти и жилища в София, Медицинска Академия, които са перфектни за вашия студентски или професионален живот.

Индивидуално Обслужване

Нашите агенти ви предоставят индивидуално внимание и подкрепа през целия процес на закупуване. С Матена Естейт вие не само закупувате жилище, а създавате дом.

Матена Естейт предоставя най-привлекателните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Медицинска Академия. Съчетавайки близостта до знанието с модерния комфорт, нашите предложения ви дават възможността за интелигентен и удобен градски начин на живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend