Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Младост 2 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Модерни Жилища в Един От Най-Желаните Квартали

София, Младост 2, се издига като модерен и динамичен квартал, а Матена Естейт ви представя най-изисканите продажби на апартаменти, жилища и имоти в този вълнуващ и удобен за живеене район. Изберете бъдещето си жилище с нашите уникални предложения.

Стил и Уют във Всяко Жилище

Изкусно Проектирани Апартаменти

Нашите апартаменти в София, Младост 2 са създадени с мисъл за вашия комфорт и уют. Изберете измежду разнообразие от модерни дизайни и функционалности, предлагащи ви перфектната обстановка за живот.

Привлекателни Имоти с Чудесна Локация

Близост до Паркове и Градски Център

Матена Естейт ви предлага най-изгодните продажби на имоти в София, Младост 2 с отлични локации. Живеенето в близост до зелени паркове и същевременно до градския център предоставя идеалната балансирана среда.

Лесен Достъп до Транспорт и Удобства

Имотите ни се отличават с удобно разположение, предоставяйки ви бърз и лесен достъп до обществен транспорт, училища и магазини. Така вие се наслаждавате на удобствата на градския начин на живот.

Индивидуален Подход и Премиум Обслужване

Създаваме Вашия Идеален Дом

В Матена Естейт се стремим към индивидуален подход. Ние ви предоставяме продажби на апартаменти и жилища в София, Младост 2, които се адаптират към вашите предпочитания и нужди.

Високостойностно Обслужване

Екипът на Матена Естейт е тук, за да ви предостави високостойностно обслужване през целия процес на покупка. Грижим се за всяка детайл и ви гарантираме гладко и безпроблемно изживяване при избора на вашия нов дом.

Матена Естейт предоставя най-вълнуващите продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Младост 2. Обогатете своя живот със съчетание от стил, модерни удобства и привлекателна локация.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend