Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Младост 3 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Съвременно и Уютно Жилище в Младост 3

София, Младост 3 е квартал, известен със своята динамична атмосфера и удобства, а Матена Естейт ви представя най-вълнуващите продажби на апартаменти, жилища и имоти в този модерен и привлекателен район. Открийте вашето идеално домашно пристанище в Младост 3 с нашите ексклузивни предложения.

Модерен Дизайн и Комфорт

Изискан Стил и Удобства

Нашите апартаменти в София, Младост 3 предлагат изтънчен стил и висок комфорт. С модерен дизайн и интелигентно използване на пространство, създаваме жилища, които съчетават елегантност и практичност.

Привлекателни Имоти с Идеална Локация

Близост до Центъра и Зелени Паркове

Матена Естейт представя най-изгодните продажби на имоти в София, Младост 3 с уникални локации. С близост до градския център и зелени паркове, вие ще се наслаждавате на градския комфорт и природата на едно място.

Достъп до Транспорт и Търговски Центрове

Имотите ни в Младост 3 са разположени така, че да предлагат лесен достъп до обществен транспорт и търговски центрове. Това прави нашите жилища идеални за онези, които ценят удобствата на градския начин на живот.

Индивидуален Подход и Висок Стандарт на Обслужване

Създаваме Вашия Идеален Дом

В Матена Естейт сме предана към индивидуалния подход. Предоставяме ви продажби на апартаменти и жилища в София, Младост 3, които са съобразени с вашите нужди и предпочитания.

Професионализъм и Клиентска Грижа

Екипът на Матена Естейт гарантира професионализъм и лична грижа през целия процес на покупка. Ние сме тук, за да ви подкрепим и направим избора на вашия нов дом лесен и приятен.

Матена Естейт предлага най-иновативните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Младост 3. Съчетаваме стил и съвременни удобства, предоставяйки ви перфектното жилище за един модерен и активен начин на живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend