Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Младост 4 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Разкош и Уют в Младост 4

София, Младост 4, е символ на модерност и комфорт, а Матена Естейт ви представя най-изисканите продажби на апартаменти, жилища и имоти в този динамичен и иновативен квартал. Открийте вашия нов дом с нашите ексклузивни предложения.

Модерен Дизайн и Удобство във Всяко Жилище

Стилен Дизайн и Внимание към Детайла

Нашите апартаменти в София, Младост 4 предлагат стилен дизайн и внимание към всеки детайл. Съчетанието от изчистени линии и функционалност прави всеки квадратен метър уютен и елегантен.

Модерни Удобства и Качествени Материали

Съчетавайки модерни удобства с висококачествени материали, нашите жилища са символ на комфорт и роскош. Всеки елемент в интериора е избран с внимание към качеството.

Привлекателни Имоти в Централен Район

Близост до Градските Центрове

Матена Естейт представя най-изгодните продажби на имоти в София, Младост 4 с бърз и лесен достъп до центъра на града. Тук комбинираме градски стил с удобство и функционалност.

Зеленината и Развлекателния Център

Кварталът предлага не само градски уют, но и близост до паркове и развлекателни центрове. Тук всяко семейство може да намери нещо специално за себе си.

Индивидуален Подход и Професионално Обслужване

Вашият Личен Стил

В Матена Естейт, нашата мисия е да ви предоставим продажби на апартаменти и жилища в София, Младост 4, които отразяват вашия уникален стил и представи.

Обслужване от Доверен Екип

Екипът на Матена Естейт е тук, за да ви предостави професионално и доверено обслужване. Нашата цел е вашето доволство и спокойствие през целия процес.

Матена Естейт предлага най-изисканите продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Младост 4. Съчетавайки стил и функционалност, нашите предложения ви дават възможност за един съвременен и комфортен градски начин на живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend