Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Мусагеница от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изискани Жилищни Решения в Сърцето на Мусагеница

София, Мусагеница е район, който привлича с уникален характер и удобства, а Матена Естейт представя най-изисканите продажби на апартаменти, жилища и имоти в този привлекателен квартал. Изберете качество, комфорт и стил с нашите елегантни жилищни решения.

Луксозни Апартаменти с Модерен Дизайн

Изключителни Удобства и Качество

Нашите апартаменти в София, Мусагеница се отличават с модерен дизайн и внимание към детайла. Всяко жилище предлага луксозни удобства и използва висококачествени материали, гарантиращи ви комфорт и дългосрочна устойчивост.

Персонализирани Пространства

Разнообразието от апартаменти в Мусагеница включва и персонализирани решения, отговарящи на вашите уникални предпочитания. От просторни студия до фамилни апартаменти, ние предлагаме избор, който отразява вашите нужди.

Привлекателни Имоти с Удобна Локация

Сърцето на Мусагеница – Вашият Идеален Дом

Матена Естейт представя най-изгодните продажби на имоти в София, Мусагеница с възможности за прекрасен градски живот. Нашите жилища са разположени в близост до паркове, училища и търговски обекти, предоставяйки ви комбинация от спокойствие и лесен достъп до всичко необходимо.

Добре Развита Инфраструктура

Имотите в Мусагеница от Матена Естейт се ползват от добре развита инфраструктура. Близостта до обществен транспорт и основни пътища ги прави идеални за онези, които ценят удобствата на градския начин на живот.

Индивидуален Подход и Професионално Обслужване

В Матена Естейт разбираме, че вашето жилище трябва да бъде ваш уютен храм. Предлагаме продажби на апартаменти и жилища в София, Мусагеница, които отговарят на вашите индивидуални нужди и предпочитания.

Професионално Обслужване на Високо Ниво

Нашите експерти са на разположение, за да ви консултират и ви помогнат в целия процес на закупуване. Професионализмът и индивидуалното отношение правят вашето изживяване при покупка на имот в Мусагеница гладко и приятно.

Матена Естейт е вашият надежден партньор за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Мусагеница. Ние ви предлагаме не просто жилища, а домове, които отразяват вашия стил и предоставят на вас и вашето семейство комфорт и уют.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend