Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Надежда 2 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Открийте Вашия Идеален Дом в Надежда 2

София, Надежда 2, е квартал с характер и динамика, а Матена Естейт ви представя най-ексклузивните продажби на апартаменти, жилища и имоти в този обичан и разнообразен район. Открийте своя нов дом с нашите ексклузивни предложения.

Интелигентен Дизайн и Комфорт във Всяко Жилище

Съвременен Стил и Интелигентно Разпределение

Нашите апартаменти в София, Надежда 2 се отличават със съвременен стил и интелигентно разпределение на пространството. Тук вниманието към детайла е ключът към комфорта ви.

Топлота и Функционалност

Съчетавайки топли материали със съвременни удобства, нашите жилища предоставят топлота и функционалност. Тук ще намерите своя уютен и стилен дом.

Привлекателни Имоти в Удобен Район

Бърз Достъп до Градските Центрове

Матена Естейт ви представя най-изгодните продажби на имоти в София, Надежда 2 с удобна и централна локация. С най-добрите транспортни връзки и близост до търговски обекти, този квартал е перфектен за градския начин на живот.

Развлечения и Зелени Площи

Кварталът предлага разнообразие от развлечения и зелени площи. Това прави Надежда 2 подходящ за всички, които ценят баланса между градски стил и природна красота.

Индивидуален Подход и Професионален Екип

Персонализирани Жилища

В Матена Естейт, създаваме продажби на апартаменти и жилища в София, Надежда 2, които се адаптират към вашия стил и предпочитания.

Обслужване от Професионалисти

Екипът на Матена Естейт е тук, за да ви предостави експертно обслужване. От началото на търсенето ви до сключването на сделката, нашата цел е вашето удовлетворение.

Матена Естейт предлага най-ексклузивните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Надежда 2. Съчетавайки умело комфорт и стил, нашите предложения ви предоставят възможност за един съвременен и уютен градски начин на живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend