Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Орландовци от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Идеалните Жилища в София: Открийте Вашия Дом с Матена Естейт

Търсите перфектното жилище в София? Матена Естейт представя най-изисканите апартаменти, жилища и имоти в София и Орландовци. Ние сме вашият ключ към елегантния и комфортен начин на живот, който винаги сте искали.

Защо Да Изберете Матена Естейт?

1. Изключително Качество на Строежа

Ние от Матена Естейт, не правим компромиси с качеството. Нашите офери за апартаменти и жилища са изградени с най-висококачествени материали. Когато избирате нашите имоти, вие избирате дългосрочна инвестиция в вашето удовлетворение и удобство.

2. Разнообразие от Оферти

Независимо дали търсите стилно студио в центъра на София или просторен дом в зеления район на Орландовци, Матена Естейт ви предоставя богатство от възможности. Нашият разнообразен портфейл от имоти за продажба отговаря на различните предпочитания и изисквания на клиентите ни.

3. Уникално Планиране на Пространството

Всеки от нашите апартаменти и жилища е проектиран с внимание към детайла, за да отговори на нуждите на съвременния живот. От просторни дневни зони до функционално разпределени стаи, всеки квадратен метър е мислен и проектиран за вашия комфорт.

Имоти в София и Орландовци – Вашият Път към Идеалния Дом

Продажба на Апартаменти в София – Град на Възможностите

София, столицата на България, не привлича само с историческото си наследство, но и със своята динамична атмосфера. Матена Естейт ви предоставя възможността да станете собственик на стилни апартаменти в този красив град. От централни квартали до по-спокойни райони, ние ви предлагаме шанса да изберете точно това, което отговаря на вашите предпочитания.

Продажба на Жилища в Орландовци

За тези, които търсят спокойствие и природа, Орландовци е идеалното място за закупуване на жилище. Нашият портфейл включва къщи с градини, апартаменти с изглед към зеленина и много други опции. С Матена Естейт, вие стъпвате в свят на уют и природна красота.

Как Да Купите с Нас?

Покупката на вашето ново жилище с Матена Естейт е бърза и лесна процедура. Следвайте тези стъпки:

1. Изберете Имот

Разгледайте нашия уебсайт или се свържете с нашия екип, за да намерите идеалния имот за вас.

2. Разговор с Нашия Екип

Нашият опитен екип от консултанти е тук, за да ви помогне с всичко, което ви интересува. Свържете се с нас, за да уточним детайлите.

3. Провеждане на Безплатен Оглед

Резервирайте своя безплатен оглед, за да видите желаната от вас собственост на живо и да направите окончателно решение.

4. Завършване на Сделката

С нас, процесът на покупка е бърз и ефективен. Завършете сделката и станете собственик на вашия нов дом.

Направете Първите Си Крачки Към Новия Дом

Матена Естейт предлага не просто продажби на апартаменти, жилища и имоти в София и Орландовци – ние предоставяме ключ към нов начин на живот. С нас, вашият дом е повече от просто сграда – това е място, където се създават спомени и се осъществяват мечти.

Не чакайте! Открийте идеалния си дом с Матена Естейт днес.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend