Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Овча купел 1 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Открийте Лукса и Уюта в Овча купел 1

София, Овча купел 1, е символ на елегантност и спокойствие, а Матена Естейт ви представя най-елитните продажби на апартаменти, жилища и имоти в този привилегирован и живописен квартал. Открийте вашия нов дом с нашите ексклузивни предложения.

Разкош и Уют във Всяко Жилище

Стилен Дизайн и Комфорт

Нашите апартаменти в София, Овча купел 1 се отличават с луксозен дизайн и внимание към вашето удобство. Всяко пространство е обзаведено с изисканост и функционалност.

Луксозни Удобства и Внимание към Детайла

Съчетавайки луксозни удобства с изящни материали, нашите жилища ви предоставят не само дом, а и място, където всяка детайл е важен.

Привлекателни Имоти с Удобна Локация

Бърз Достъп до Градски Удобства

Матена Естейт представя най-изгодните продажби на имоти в София, Овча купел 1 с бърз и лесен достъп до градски център и търговски обекти. Тук ще откриете комбинация от удобство и елегантност.

Зеленината и Културните Обекти

Кварталът предлага не само комфорт, но и връзка с природата. Зеленината и културните обекти ви позволяват да съчетаете градски стил с природна красота.

Индивидуален Подход и Професионално Обслужване

Вашият Уникален Дом

В Матена Естейт, се стремим към предоставяне на продажби на апартаменти и жилища в София, Овча купел 1, които са изцяло адаптирани към вашия стил и предпочитания.

Професионално Обслужване за Вашето Удовлетворение

Екипът на Матена Естейт е тук, за да ви предостави професионално и лично обслужване. Ние гледаме към вашия комфорт и доволство.

Матена Естейт предоставя най-елитните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Овча купел 1. Съчетавайки разкош и уют, нашите предложения са пътят към стилно и удобно градско живеене.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend