Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Павлово от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Открийте Вашия Уютен Дом в Павлово

София, Павлово, представлява спокоен кът сред природата, а Матена Естейт ви предлага най-изключителните продажби на апартаменти, жилища и имоти в този уникален и живописен район. Открийте своя нов дом с нашите ексклузивни предложения.

Изчистен Дизайн и Удобство във Всяко Жилище

Стил и Комфорт

Нашите апартаменти в София, Павлово се отличават с изчистен дизайн и внимание към детайла. Тук всяко пространство е проектирано да предостави стил и комфорт.

Топлота и Съвременни Удобства

Съчетавайки топли текстури със съвременни удобства, жилищата ни ви предоставят дом, където ще се чувствате уютно и изцяло обслужени.

Привлекателни Имоти в Зелена Обстановка

Природа и Близост до Града

Матена Естейт ви представя най-изгодните продажби на имоти в София, Павлово с близост до природа и градски удобства. Тук ще откриете хармония между градския живот и естествената красота.

Спокойствие и Релаксация

Районът предлага спокойствие и възможности за релаксация. Зелени зони и пътеки ви позволяват да се наслаждавате на природата пряко пред вашия дом.

Индивидуален Подход и Професионално Обслужване

Вашият Уникален Дом

В Матена Естейт, ценим индивидуалния стил. Предоставяме ви продажби на апартаменти и жилища в София, Павлово, които отговарят на вашите желания и нужди.

Професионално Обслужване

Екипът на Матена Естейт е тук, за да ви предостави професионално и лично обслужване. От първия разговор до сключване на сделката, нашата грижа е за вас.

Матена Естейт предоставя най-изключителните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Павлово. Съчетавайки комфорт и природа, нашите предложения са пътят към спокойен и стилен градски начин на живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend