Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Симеоново от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Елегантност и Качество в Симеоново

София, Симеоново, е символ на елегантност и уют, а Матена Естейт ви представя най-елитните продажби на апартаменти, жилища и имоти в този престижен и разкошен квартал. Открийте вашия нов дом с нашите ексклузивни предложения.

Разкош и Уют във Всяко Жилище

Изискан Дизайн и Високи Стандарти

Нашите апартаменти в София, Симеоново са символ на изискан дизайн и високи стандарти. Във всяко пространство се грижим за перфектното съчетание между красота и функционалност.

Луксозни Удобства и Качествени Материали

Съчетавайки луксозни удобства с висококачествени материали, нашите жилища ви предоставят усещане за роскош и комфорт. Тук се долавя внимание към всеки детайл.

Привлекателни Имоти в Престижен Квартал

Централна Локация и Приватност

Матена Естейт представя най-изгодните продажби на имоти в София, Симеоново с централна локация и в същото време предпазващи вашата приватност. Бърз достъп до градски център и изключителна тишина и спокойствие.

Гледки към Планината и Зеленината

Кварталът ви предоставя гледки към планината и изобилие от зелени площи. Това е идеалното място за хора, които ценят връзката с природата.

Индивидуален Подход и Професионален Екип

Персонализирани Жилища

В Матена Естейт, създаваме продажби на апартаменти и жилища в София, Симеоново, които се адаптират към вашия уникален стил и представи.

Професионален Екип за Вашето Удовлетворение

Екипът ни се грижи за вашия комфорт през целия процес – от търсенето до финализирането на сделката.

Матена Естейт предлага най-елитните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Симеоново. Съчетавайки елегантност и комфорт, нашите предложения са пътят към роскошен и уютен градски начин на живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend