Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Слатина от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Идеалното Жилище в Слатина

София, Слатина, е квартал със завладяваща атмосфера и удобства, а Матена Естейт ви предоставя най-уникалните продажби на апартаменти, жилища и имоти в този живописен и добре развит район. Открийте вашия нов дом с нашите ексклузивни предложения.

Стил и Комфорт във Всяко Жилище

Нашите апартаменти в София, Слатина се отличават с изтънчен дизайн и функционални пространства. Възможностите за избор ви позволяват да откриете жилище, което отговаря на вашите стандарти за стил и комфорт.

Топлота и Уют в Дома Ви

Специално проектирани, нашите апартаменти предоставят топлина и уют. Материали и обзавеждане, подбрани с внимание към детайла, правят вашето жилище уютно и приятно място за живеене.

Привлекателни Имоти с Централна Локация

Близост до Градски Център и Зелени Паркове

Матена Естейт представя най-изгодните продажби на имоти в София, Слатина с привлекателна централна локация. Живеенето в близост до градския център и природни зони ви предоставя изключителна комбинация от градски и природни удобства.

Удобство и Свързаност

Имотите ни в Слатина са разположени с внимание към удобството на живота. Близостта до транспортни връзки и търговски обекти ви осигурява лесно и удобно съчетание на градски и семеен начин на живот.

Индивидуален Подход и Професионализъм

Вашият Уникален Дом

В Матена Естейт сме насочени към предоставяне на продажби на апартаменти и жилища в София, Слатина, които отговарят на вашите лични изисквания и предпочитания.

Професионално Обслужване

Нашите експерти ви предоставят професионално и индивидуално обслужване. От началото на търсенето до финалната сделка, вие сте под нашата грижа.

Матена Естейт предоставя най-уникалните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Слатина. Съчетавайки стил, комфорт и централна локация, нашите предложения ви отварят вратата към един изискан и удобен градски начин на живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend