Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Славия от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Елегантност и Комфорт в Сърцето на Славия

София, Славия е квартал, привличащ с уют и традиционен блясък, а Матена Естейт ви представя най-елегантните продажби на апартаменти, жилища и имоти в този прекрасен район. Открийте комбинацията от стил и комфорт в нашите уникални жилищни предложения.

Луксозни Апартаменти с Уникален Дизайн

Съвременен Комфорт

Нашите апартаменти в София, Славия са обзаведени с луксозен стил и съвременен комфорт. Внимателно проектирани интериори и висококачествени материали създават уютна и стилна обстановка.

Персонализирани Пространства

Разнообразието от апартаменти в Славия включва и персонализирани решения, които отговарят на вашите индивидуални предпочитания. От малки студия до просторни фамилни апартаменти – при нас ще намерите идеалното жилище.

Привлекателни Имоти с Удобна Локация

Живописна Обстановка

Матена Естейт представя най-изгодните продажби на имоти в София, Славия в обширна живописна обстановка. С нашия избор от жилища в близост до паркове и зелени площи, вие ще се наслаждавате на комбинация от градски комфорт и природна красота.

Добре Развита Инфраструктура

Имотите ни се радват на добре развита инфраструктура. Близостта до транспортни възможности, училища и магазини прави нашите жилища подходящи за удобен и лесен градски начин на живот.

Индивидуален Подход и Професионално Обслужване

В Матена Естейт разбираме, че вашето жилище е израз на вашия стил и предпочитания. Предоставяме ви продажби на апартаменти и жилища в София, Славия, които отразяват вашата уникалност и персоналност.

Професионално Обслужване

Екипът на Матена Естейт е ангажиран да ви предостави професионално обслужване през целия процес на закупуване. Всяко жилище е различно, и нашата цел е да отговорим на вашите индивидуални нужди и очаквания.

Матена Естейт предлага най-ексклузивните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Славия. Ние съчетаваме уют със стил, предоставяйки ви една от най-привлекателните възможности на пазара. Доверете се на нас за вашето ново жилище, където ще откриете комбинацията от елегантност и удобство.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend