Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Стрелбище от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Района Стрелбище за Вашия Дом

София, Стрелбище, е район, обединяващ уют и бърз ритъм, а Матена Естейт ви представя най-елегантните продажби на апартаменти, жилища и имоти в този тих и привлекателен кът на столицата. Открийте своя нов дом с нашите ексклузивни предложения.

Изчистен Дизайн и Просторни Интериори

Нашите апартаменти в София, Стрелбище се отличават с изискан дизайн и функционални интериори. Всеки елемент е внимателно избран, за да предостави комфорт и стил в едно.

Топлота и Уют

Съчетавайки висококачествени материали с интелигентно разпределение на пространството, нашите жилища създават уют и топлина. Тук ще намерите идеалния дом за вас и вашето семейство.

Привлекателни Имоти с Централна Локация

Близост до Градски Инфраструктури

Матена Естейт ви представя най-изгодните продажби на имоти в София, Стрелбище с удобна и централна локация. Лесен достъп до обществения транспорт и ключови обекти ви осигурява безпроблемно градско живеене.

Разнообразие от Услуги и Развлечения

Районът предоставя разнообразие от търговски обекти, ресторанти и зелени площи. Това ви позволява да съчетаете спокойствие и удобство в един район.

Индивидуален Подход и Професионално Обслужване

Създайте Личния Си Дом

В Матена Естейт се стремим да ви предложим продажби на апартаменти и жилища в София, Стрелбище, които се адаптират към вашите нужди и стил.

Професионално Обслужване от Начало до Край

Екипът на Матена Естейт ви предоставя професионално и индивидуално обслужване. От първия контакт до завършване на сделката, вашето удовлетворение е нашата грижа.

Матена Естейт предлага най-елегантните продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Стрелбище. Съчетавайки комфорт и лукс с удобна локация, нашите предложения ви предоставят възможността за един стилов и практичен градски начин на живот.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend