Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Студентски град от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

В света на недвижимите имоти, където удобството и динамиката се срещат, Матена Естейт предоставя уникални възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Студентски Град. Открийте новия си дом с нас!

Защо Студентски Град?

Студентски Град представлява енергично и динамично пространство, където животът се слива с удоволствията на градския живот. С богата социална среда и разнообразни забавления, този квартал е предпочитан от млади и динамични хора.

Нашите Имоти – Сливане на Уют и Удобство

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт предлагаме разнообразие от апартаменти за продажба в Студентски Град. От стилни гарсониери до просторни апартаменти, нашите предложения отразяват разнообразие и удобство.

Акцент върху Комфорта

Нашите жилища в Студентски Град са проектирани с акцент върху комфорта. Съчетание от функционалност и стил прави всяко жилище идеално за уютен дом.

Имоти за Инвестиции

За инвеститорите, търсещи възможности за рентабилност, Матена Естейт предлага имоти за продажба в Студентски Град. С този квартал като център на социалния живот, инвестицията в недвижими имоти става перспективна.

Защо Матена Естейт?

Експерт в Недвижимите Имоти

С години опит в сферата на недвижимите имоти в София, Матена Естейт се утвърди като експерт в областта. Ние разбираме динамиката на пазара и предоставяме интелигентни решения за нашите клиенти.

Персонализиран Подход

Вярваме в индивидуалния подход. Всеки клиент на Матена Естейт получава персонализирано обслужване, насочено към удовлетворение на техните уникални нужди.

Прозрачност и Сигурност

Прозрачността и сигурността на сделката са от първостепенно значение за нас. Всеки клиент може да се довери на честността и яснотата на Матена Естейт.

Свържете се с нас!

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Студентски Град, посетете нашия уебсайт или се свържете директно с нашия екип. Очакваме да ви помогнем да намерите вашия идеален дом.

С Матена Естейт, вашето търсене на идеален дом в Студентски Град става лесно и удовлетворително. Открийте своето място сред енергията и уюта на този уникален квартал.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend